Én már nagyon vártam ezt a 9.10 -es Karmikus Koalát, mert az én 2 db SATA RAID -es merevlemezemet (az egyik RAID -es kártyán van) a stabil kiadások ismerik csak fel rendesen, az alternatívak és a tesztverziók nem.
Mihelyt megjelent, le is töltöttem, feltelepítettem, el is indult rendesen újraindítás után.
Csak bejelentkezés után jöttek a gondok:
Felkiáltójeleket kaptam a tálcán időnként, hogy kernelhibák jelentkeztek (valami ECC -t hiányolt a RAM -omban, pedig semmi ECC - t nem találtam a BIOS -om vizsgálása során).
Továbbá sehogy sem tudtam belépni root -ként -még terminálban sem- hitelesítési hibát írt.
Se az eredeti gdm 2.28 alatt se a később felrakott 2.20 alatt. Pedig beállítottam, hogy engedélyezze.
Azért lett volna rá szükségem, hogy tudjak írni a másik merevlemezemre is, mert a root írhat csak rá.
Az én személyes véleményem, hogy a 9.10 -be sokat fektettek be, kevés óvatossággal.
Ennek ellenére az ötletek jók.
Újra felraktam a stabil 9.04 Hetyke Szamarat és várom a 10.04 Világos Hiúz kiadást, hátha ott már nem lesznek kernel, RAID és root hitelesítés/tiltás problémák.