Örülök h. örültök, pedig számomra nagyon rossz eredménnyel zárult a 9.10 frissítés.
Vas: Asus eeepc 1000H
Csak azokat a hibákat sorolom, ami az őrületbe kerget, és erősen elgondolkodtam, h. úgy ahogyan van soha többé nem állok szóba ubuntuval....
- A bluetooth gyakorlatilg rendszerből kezelhtetlen. Nem tudom be/kikapcsolni.
- Ha bekapcsolom, párosítom a rendszerrel, képtelenség rendesen belőni egy gprs netet a telefonommal. (BB Bold) Ha maniuálisan a leírás szerint csinálom, akkor hibátlanul létre is jön a /dev/rfcomm0. Csakhogy a köv. boot után el is tűnik. Újra az egész. (ez katasztrófa)
- Ha megpróbálom bekapcsoni a BT-t (fn+F2 HW gombon van a wifi, és a BT is) akkor az egy dolog, hogy a BT nem kapcsol be, de kikapcsolja a wifit. Ez önmagában is a szánalmas kategória, csakhogy ha éppen csatlakozva van a wifi, azonnal fekete képernyő, és ennyi. Megáll a gép, és csak a reset -re reagál. (azonnal halál)
- A hangkártya mixerben hol megjelenik a master csatorna, hol nem. Nem tudom mitől függ, agyik boot jó, a másik nem. Ez nagyondurva, és még csak most jön a java.
Van amikor akármit csinálok egy alap sercegés az egész. Onnan tudom, h. nincsen mute -ban a hangkari, hogy serceg. (itt már a fejlövésen gondolkodtam) Jah, skype-ban a mikrofon teljesen halott! Mondanom sem kell, hogy az fn+mute -ot hiába nyomkodom, semmi nem történik.
Lássátok nem adtam fel:
Adatmentés+szüz install ubuntu 9.10, és kubuntu 9.10-el is. Mindegyik hiba megmaradt!!!
Ráaádsul a szüz install után látom h. a grub menu sem ott van ahol eddig, se recovery mode, se semmi. Az xplash szép és jó, de eltűnt a gdm témám, és a beállító panelje is. Az össze funkció annyira redukálódott, hogy automata belépés, vagy sem.
Őszintén!
Grafikailag nagyon odaver, főleg a kde 4.3.2 -vel. DE!
Ez nagyonkevés!
Örülök az ubuntu one -nak.
Örülök a szoftver centernek!
Örülök a sok szarnak amit belerámoltak!
De én amondó vagyok, hogy nagy kalap... sem ér, ha olyan alap hibákkal rakják tele, amit w98 óta nem is láttam! Miért kellett elbarmolni az acpi-t, és udev mókát? Miért kellet széjjelb..ni a gdm-t? Az alsával mi a rücskös... történt???
Egy határidős melót kellett elhalasztanom, mert gyakorlatilag romhalmaz lett a gép!
Ez nem 0Day vas, ráadásul 9.04-en gyönyörűen ment.
jó-jó, várjam meg a frissítéseket. Ez produktivity gép, nem érek erre rá. Vagy megy, vagy kuka.
Komolyan gondolták, h. versenyre kellhet így a w7-el? Ott pöccre megy minden emberek!
Nagyon el vagyok keseredve, két napot szívtam emiatt, és most nagyon becsapottnak érzem magamat.
Még gondolkodom, hogy downgrade, vagy XP. Úgy látom, hogy az ubuntu elindult egy totális windows-os úton, és nagyon félúton jár benne. A két szék között a földön leledzik valahol. Köszönöm, ha már windows a mérvadó, akkor inkább a windows, mint ez a patchwork/bughalmaz, és sajnos nincsen semmilyen garancia, hogy köv. verziónál minden jó lesz. Már lassan retteghet az ember, hogy ha mindent működőképesre szenved, a köv. frissítés mit barmol szét.
Szomorú vagyok, de nagyon! Alszom rá egyet, aztán meglátom, hogy maradok -e linuxon...
(most futok egy kört a 9.10 Netbook Remix-el. Szkeptikus vagyok....)