Hali!
Kicsit hosszú lesz, de leírom.
Egy MSI Wind U100 netbookkal rendelkezem. Sokáig Windows volt rajta, de meguntam és felment rá egy 9.04. Szinte tökéletes volt, egy dolgot leszámítva: nem működött normálisan a wlan driver (titkosított hálózatokhoz nem volt hajlandó csatlakozni). Ez sokakat érintett, végül az okosok megoldották és több-kevesebb sikerrel működött a dolog.
Aztán jött a 9.10. Frissítettem a beta-ra és itt kezdődtek a bajok...
1. Boot után villogott a képernyő... Akármit csináltam vele nem lehetett kilőni a villogást, a fényerőt állította oda-vissza két érték között.
2. Ha induláskor nem volt valami USB-s dolog csatlakoztatva (pl. egér), akkor után hiába dugtam rá bármit, nem ismerte fel, nem történt semmi...
Írkáltam fórumra, megkapta, hogy minek használok beta-t, meg hülye vagyok, meg stb.
Bepöcc, úgyhogy vissza 9.04, majd megint egy fél nap szarakodás a wlan driverrel...
Aztán kijött az RC. Na mondom hátha ez.
Felraktam, teljesen új install és ugyanolyan fos. Volt még 1 hét a véglegesig, kihúztam idáig, folyamatosan frissítgettem, de semmi javulás.
Launchpad.net-en több tíz bug bejegyzés foglalkozott a két hibával (ami érint az összes típusú MSI Wind gépet), némelyik 100-130 hozzászólásig dagadt, de semmi kielégítő eredmény.
Jelenleg ott tartunk (és ez a hivatalos álláspont a 9.10 segédletében is), hogy a villogás nincs, de a DKMS-t le kellett tiltani (mondjuk nem vágom, hogy mi ez és ez mivel jár...), az USB pedig valahogy a kamerával van összefüggésben, így most vagy kamera van, vagy USB, de az se mindig...
Tehát az egyik legnéppszerűbb netbook család szempontjából a 9.10 Netbook Remix egy hatalmas visszalépés és gyakorlatilag használhatatlan. Ahogy látom jelenleg mindenki csak bizakodik és downgradel... Sajnálom, mert nagyon vártam a 9.10-et.