Gond nélkül lezajlott a friss telepítés egy másik partícióra. Egyelőre úgy látom (és hallom) minden oké desktopon és laptopon is.
Másoknak is a tiszta telepítést ajánlom. Ezután a rendszer frissítését és az "ubuntu-restricted-extras" telepítését.
Szóval ismét NEM csalódtam. Ha mégis valami gondom adódna, akkor sem szólom le az ubuntut, sem a fejlesztőit, mert az ubuntu nem a 9.10-ről szól. Lehet használni a régebbi bevált kiadásokat és/vagy megvárni a következő verziókat. A helyzet az, hogy mint mindennek haladnia kell a korral, az ubuntunak is. Ha csak hibajavításokkal, csiszolgatásokkal foglalkoznának a fejlesztők, akkor érdemi fejlesztés nem is történne, lemaradna. Akkor meg azért lenne szar az ubuntu?! Egy lts kiadás szerintem minimum egy év mire beérik, gyakorlatilag azt kellene használni a frissítési támogatás lejártáig és utána sem a legújabbat, hanem az azt követő kiadást, ami már szintén beérett. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem használható a legújabb kiadás, inkább csak azt, hogy még vannak bugok. Ami érdekes még, az az, hogy egyik gépen jól működik, a másikon nem. Tulajdonképpen mi felhasználók vagyunk a tesztelők még alfa-beta stádiumban és a kiadás után is. Szerintem képtelenség lenne a fejlesztők részéről letesztelni a rendszert az összes létező hardvervariációban fél év alatt folyamatosan és a kiadás előtt is. Ezért csak ránk számíthatnak, nekünk készítik, ingyen kapjuk, akkor meg mi a baj??
A magam részéről köszönöm a fejlesztőcsapatnak a fáradozásukat, kitartó, lelkes munkájukat! Csak így tovább, hajrá!