Köszönöm a tanácsokat!
Végül a Storage Device Managerrel (pysdm) oldottam meg, nekem ez volt egyszerű.
Kicsit kiállnék a "sokat, ismételten kérdezők" mellett. Én 8.10 óta vagyok itt. Lehet nekem is magasabb szinten kéne már lennem, de nem vagyok sem infós, sem geek, sem más. Felhasználó vagyok, aki az Ubuntut választotta, ennyi. Max annyit tudok, hogy mit hol keressek, de ha elég korán nem találom meg, akkor jön az új fórumtéma, ahol mindig segít ez a közösség!! Lehet lustaság kihasználni a sok hozzáértő jóindulatát, de sokan vannak, akik nem akarnak szakértői lenni a témának, csak simán használni akarnak egy jó op.rendszert és az Ubuntu az. Hozzám is sok türelmet tanúsítottak sokan, amit ezúton is köszönök. Miattuk is vagyok itt továbbra is és örömmel használom minden nap az Ubimat.
Félig meddig a témához:
A meghajtó felcsatolás kapcsán jutott eszembe, hogy egyáltalán szükséges több partíció, ha csak egy Ubim van??? Mondják, hogy biztonságosabb ha a Home mappa külön van, illetve mentegetjük, vagy a fontos adataink más partíción vannak. Ez oké, Windows alatt megszoktam volt, hogy a rendszerpartíción ne tároljak semmi adatot, mert ha behal a rendszer, akkor veszhetnek az adatok. Ehhez képest én még nem tudtam annyira belepusztítani az Ubiba (pedig párszor már seggre tettem így-úgy :), hogy Live CD elindítása után ne találjak meg minden adatot a Home mappán belül.
Szóval a kérdés: van olyan Ubi rendszer-összeomlás, hogy nem találom meg az adatokat Live CD-vel vagy akárhogy máshogy? Muszáj a külön partíció?
Lehet nem ide vágott, de már leírtam.... :)