JackSparrowKedves JackSparrow, ezzel én vitatkoznék! Áprilisban vizsgáztam egy számtech suliban (okj). Amikor elkezdtem, kaptunk egy fiatal, dinamikus, lelkes tanárt, aki élvezettel magyarázta a tananyagot. Kipirult, amikor beszélt róla, bármi volt is a téma. Mindennel megkereshettük, akármi volt a gond. Aztán egy nap bejött egy idős férfi, akiről kiderült, hogy a fiatal tanár helyett fogja tartani az órákat. A hivatalos verzió az volt, hogy nem tudja összeegyeztetni a munkájával, pedig az igazság az volt, hogy egy elfogadhatatlan szerződést nem írt alá, így kivágták. Az idős tanár elkezdte az oktatásokat, úgy, hogy papírról olvasta fel az anyagot és írta a táblára. Mivel valamennyire ugattam az anyagot, gyakran fedeztem fel hibákat a felírtakban. Ő olyankor csak dühöndött és minden idiótának elmondott minket, hogy még másolni sem tudunk. A lényeg! Tanár és tanár között is van különbség! Vannak jó tanárok és rosszak, ahogy minden szakmában vanak tehetségek és lúzerek. Mindkettőre szükség van, mert így van meg az egyensúly. Biguxot sajnálom, mert ő a lúzert fogta ki, akin szemellenző is van. Nekem szakmunkásképzőben volt egy ilyen idióta fizikatanárom. A még nagyobb hiba, hogy a tanárok nem kapják meg a választás lehetőségét, hogy mit oktatna inkább. Ha én info tanár vagyok és linuxot szeretnék oktatni, nem lehet, mert fent, az "Istenek hegyén" valakit rohadtul megkentek, hogy a linux mégcsak véletlenül se kerüljön az iskolák közelébe. Pedig ha belegondolsz, mennyi pénzt spórolhatnának meg a jogdíjakból és az olcsóbb gépekből, amit sok értelmes dologra lehetne fordítani. Például hozzáértő tanárok fizetésére, és akkor nem lennének tele az iskolák a lúzer tanerőkkel. Így lehetne a fiatalokkal megismertetni a linuxot, de ahhoz partner kell. A jelen helyzet ezt nem teszi lehetővé. SAJNOS!