pár éve vettem 200GB-s vinyot, 2 darabot. akkoriban ezek voltak megfelelö ár/érték arányban, mint mondjuk manapság az 1TB-osak. 7 azaz hetes nap után mikor bekapcsoltam a gépet, mindkettö egyszerre elfüstölt. konkrétan az inditomotor chipje kigyulladt és szép 15 centis lánggal égett... vinyok gariban cserélve, az adatok pedig a levesbe...
most az egyik vinyom egy 160-as, évek ota pár kb bad sectorral vigan üzemel. egy másik, fiatalabb már rég elhalálozott.
a lényeg: az oprendszer nem vágja tönkre a vinyot (hacsak nem egy minden sz*rral felvértezett warez cuccod van, bár elméletileg ennek sincs sok értelme).
a jelenség amit leirtál elsöre olyan benyomást kelt, hogy
a - vagy szériahibás, fizikailag selejt, ami folyamatosan jön ki rajta, ezért hiába huzol uj rendszert, az potenciálisan rossz szektorokat (is) fog használni, ilyenkor probálkozik a nyomorult, esetleg sikerrel amig végleg el nem pusztul
b - feszültségingadozás miatt ment tönkre az elektronika, vagy a szervomotorok. ez esetben nem törvényszerü, hogy az alaplap vagy más is megadja magát. persze lehet kontaktos kábel, fáradt kondenzátor, chip, szoval bármi.
a live rendszer futását viszont egyik eset sem befolyásolja számottevöen, nagyon sarkositva akkor is müködne, ha egyáltalán nem lenne vinyo a gépben.
szoval szerintem elsö körben hibás szektorokat kell keresni, rossz esetben a vinyo "eleje", az MRB sérült, vagy marad az egyéb elektronika vagy szervo. szerintem ez utobbi három a legnagyobb szivás.