Sziasztok. Fel telepitettem a VLC media player mindent lejátszik. Az lenne a kérdésem hogy tudnám beállitani alpértelmezett lejátszónak.

Jobb klikk a fájlon, tulajdonságok, "Megnyitás ezzel", Hozzáadás, és megkeresed a VCL-t, ha nincs benne a "Megnyitás ezzel"-ben alapból. Ezt meg kell csináld az összes fájltípusnál. Biztos van gyorsabb mód is, de most azt nem tudok. :)

Helló! Nekem problémám lenne a VLC player-rel, mégpedig az, hogy amikor elindítok egy videót, akkor kép nincs, csak hang. Illetve a kép = zöld csíkok. Hogy tudnám ezt helyrehozni? Egyéb videólejátszókban is így van.

Ennyivel később: 9 hónap

Hello! Van egy kis/ NAGY problémám... A totem movie player nem működik... Mikor elindítom a filmet kiírja hogy vmilyen hiányzó dolgot kell telepíteni (gstreamer ffmpeg video plugin move player)... de nem engedi. A VCL playert hol lehet letölteni.. Lécci segítsetek.. Előre is köszi: Zokni

ZokniVLC synapticban benne van, vagy terminalban: sudo apt-get install vlc Gstream a hozzáadás/eltávolításnál is benne van

n0sEz régen nekem is előfordult, de ez megoldotta: sudo aptitude install libdvdcss2 libdvdnav4 libdvdplay0 libdvdread3 totem-xine Ha valamelyik csomagra azt írja hogy nem létezik, töröld ki a kódsorból és telepítsd fel a megmaradtakat. Remélem sikerül, Gorkhaan

ZokniSzerintem a Totem ritka szar lejátszó, a VLC sokkal jobb. apt-get install vlc letölti a VLC-t és a hozzá tartozó codeckeket is! ;)

ZokniHa nyitsz egy terminált, és beírod ezt: sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras akkor telepítheted a szükséges kodekeket. + az mplayer az univerzális Linux médialejátszó. Fapados, de mindent visz, mindennel boldogul, így ha valami fájl gondot okoz, akkor ezzel érdemes megpróbálni.

GorkhaanMondottam volt: ízlések és pofonok... Te nem szereted valamiért, ez eddig rendben, a többit bízd másokra ;-) _______ warp

Ennyivel később: 2 hónap

Hello Nekem az lenne a problémám hogy nem indul el a vlc. Skint próbáltam cserélni benne, de nem sikerült, és amikor megtaláltam a megoldást, akkor már nem indult el. Lehet hogy valamit elállítottam benne? Mit lehetne ezzel csinálni, hogy újra működjön?

Még mindig nem megy. Megpróbáltam amit írtál de semmi. Így: axels@axels-desktop:~$ sudo apt-get purge vlc [sudo] password for axels: Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása... Kész Az alábbi csomagok lettek automatikusan telepítve és már nem szükségesek: classpath-gtkpeer libmodplug0c2 classpath-common libxosd2 vlc-nox libmatroska0 fastjar cacao libtar libgcj-common classpath libebml0 vlc-plugin-pulse Az "apt-get autoremove" segítségével távolíthatja el ezeket. Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA: vlc* 0 frissített, 0 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 0 nem frissített. A művelet végrehajtása után 3596kB lemezterület szabadul fel. Folytatni akarod [Y/n]? y (Adatbázis olvasása ... Most 138840 fájl és könyvtár telepített.) Eltávolítás: vlc ... vlc beállító fájlok törlése ... axels@axels-desktop:~$ sudo updatedb axels@axels-desktop:~$ sudo locate ./$SUDO_USER/.vlc axels@axels-desktop:~$ sudo rm -rf ./$SUDO_USER/.vlc axels@axels-desktop:~$ apt-get install vlc E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13 Hozzáférés megtagadva) E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root? axels@axels-desktop:~$

AxelSAz utolsó parancsodból hol a sudo? Azt ismételd meg sudo-val. (Azért nincsenek jogaid)

Köszönöm a segítséget most már minden működik.

AxelSsudo apt-get purge vlc sudo updatedb sudo locate ./$SUDO_USER/.vlc Ha még mutat valamilyen VLC-s dolgot a locate, akkor: sudo rm -rf ./$SUDO_USER/.vlc Auztán sudo apt-get install vlc * SUDO javítva XD Írd meg hogy sikerült-e.

Ennyivel később: 20 nap

sziasztok! még egy hete tettem fel a 0.9 vmelyik változatát a vlc nightlies repo-ból, de ezt most eltávolítottam, mert a vlc honlapján azt írják, a multiverse-ből is elérhető a 0.9. viszont most megint csak 0.8.6 van a synapticban. amugy nektek nem túl problémás a nagyfelbontású, nagy bitrátájú anyagok lejátszása? mondjuk egy 8g-s, 720p-s videó előtt sokat tölt, és beletekerések előtt is :(

3aTi3HD filmekhez nem ártana ha a VGA kártyád rendelkezne beépített HD film támogatással. Másképp szerintem nem fog menni.

az utóbbi problémám most nem jelentkezik, akkor csak átmeneti dolog lehetett. ja még annyit akartam hozzátenni az előzőhöz h nagyon király a 0.9, mert eddig X11 video-kimenetnél (ez kell ahhoz h compiz alatt ne villogjon a kép) pixeles volt a vid, ha teljes képernyőre tettem, de ebben az újban már itt is simit :) ha másnak is volt ilyen problémája, próbáljátok ki! egy linuxos gonddal kevesebb (számomra legalábbis) amúgy ezt a villogás compiz alatt csak ati kártyával van, vagy nvidiával is?

Ennyivel később: 24 nap

nekem is gondom van a vlc-val. de nem avva hogy lejátszik-e, mert az szépen megy, hanem azzal, hogy skin-t akarok váltani. a gond lényegében ott van, hogy nem tudom hogyan kell. letöltöttem egy téma fájlt aminek a kiterjesztése *.vlt és a gép rögtön az archívumkezelőhöz nyúlt. persze annak meg nem tetszett. kb a kóbor próbálkozásoktól eltekintve, itt megállt a tudományom. bár még annyit, hogy lehet hogy vak vagyok, de a playeren belüli beállításokban nem találtam lehetőséget ezekre a beállításokra. current88