Hali!
Hu, várj, mert elértettük egymást! Még nincs fent a gépen az ubi, csak a win7 a "C" partíción és a "D" partíción pedig a sok lom! C 50 giga, D 200 giga, amiből 35 giga foglalt!
Tehát a D partícióból lecsíphetne magának a linux, csak azt kéne megtudnom, hogy hogyan oldható meg, mert azt szeretném, ha a D nagyobb része megmaradjon ntfs rendszernek és mondjuk 50-60 giga pedig a linuxé lenne, beleértve a swap és home partíciót is! 2 giga a laptop mem, gondolom elég a 2 giga swap is? Hibernálni nem szoktam, nem szeretem! És a többi 48-58 gigán lehetne a linux root a home-al!
Tehát hogyan oldható ez meg? Mert néztem a telepítést, hogy a windows mellé, de nem tudom, hogy úgy melyik részére telepítené fel magát a linux? Gondolom persze a D-re ami nagyobb szabad területű, csak azt nem tudom, hogy akkor lecsippent egy darabot, amit ugye be lehet neki állítani és csak azt a területet írja át saját rendszernek, vagy az egész D-t??? Mert ha nem állítja át a D partíciót, csak a lecsippentett részt, akkor simán mehet a telepítés, nem kell a kézi particionálás!
Bocsi ha hosszú voltam!:)
Üdv
Gábor