Szervusztok!
Teljesen kezdő vagyok, így a segítségeteket kérném.
A helyzet: az Ubuntu és Windows egymás mellett megvoltak két külön merevlemezen, amíg a Windows-t újra nem kellett telepíteni. Ezt meg is tettem, csakhogy ekkor ugye a grub-ot felülírta a windows boot loadere, amit vissza kellett állítanom, hogy használni tudjam az Ubuntut. Ezen leírás legelső része alapján meg is tettem: https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows
Itt egy hibát vétettem, ugyanis amikor bemountoltam a linuxpartíciót a [sudo grub-install --root-directory=/media/root /dev/sda] parancssal újra kellett volna telepíteni a grubot rajta, usererror miatt viszont a Windows-os merevlemezre is fel lett rakva a grub. No már most így meg a grub nem tudja elindítani a Windows-t. A fő kérdés, hogy miként lehetne úgy megoldani, hogy mindkét rendszernek megmaradjon a saját merevlemezén a grub-ja/winbootloader-je?
Le kéne törölnöm a grubot a Windowsos merevlemezről? Vagy csak simán visszaállítani annak a töltőjét? Ha vissza lesz állítva, nem írja-e felül megint a grub-ot?