Következzen egy kis építő jellegű kritika...
A videó nagyon gyorsan dolgozza fel az eseményeket, nem lehet követni. Ha videóval akarod népszerűsíteni az Ubuntut (ha egyáltalán ez a cél), akkor tarts be a következőket:
- Legyen a videó lassú, lényegesen lassabb, mint most. Az ember legszívesebben kinyomná, és keresne egy másik videót az Ubunturól. Ha a lassúság miatt unatkozik a felhasználó, akkor majd ő belepörget.
- Ne legyen túl hosszú sem, 3-5 perc elég. Tudom hogy ez most három percbe benne volt, de legközelebb ne nyúljon meg.
- Sok minden kerül bemutatásra egymás után, vagy egymással párhuzamosan. Inkább szedd szét tematikusan (1 - telepítés, 2 - az alapok (internet, szövegszerkesztés, stb) 3 - kinézet, tweak, stb.)
- Legalább felirat legyen, ha jól tudom támogatja a Youtube. Azt esetleg más nyelven is feltölteni (vagy szerkeszd bele a videóba)
- Fontos: Legyen mondanivalód! Írd ki, mit fog látni a néző, közben a fejezeteket, a kulcs infókat is kiírhatod, mert így a videód csak egy massza! Végén lezárás (készítette, www.ubuntu.hu, com, stb.)
Röviden ennyi jutott eszembe. Persze, ha csak a desktop felvételét teszteled, akkor jó a film.
Aztán...
Ha elkészítetted a tematikus, rendezett, feliratozott snitteket, akkor légyszi írj egy blogot, ami támogatja a videó beágyazást, és ott is írd le, mit fog látni a néző, majd következzen a beágyazott film (fejezetenként). Most a feltöltött videók csak lógnak a levegőben. Van aki szívesebben olvas, mint videót néz. A tartalmak keresése is lehetővé válik.
Remélem nem vertem le senkinél a biztosítékot, főleg nem a rendezőnél.
Ha gondolod, fontold meg a fentieket. Nagy mértékben javulhat a videók értékelése.
Várjuk a további munkáid!