Hali fiatalok! Egy kissé el vok keseredve, mivel a 8.10 óta annyira nagyon nagy odaadással voltam az ubuntu iránt, mindenkinek ajánlottam, kollégáknak is stb.
De megőrültem amikor anno a 9.04 alapból vagy nem is boot-olt, vagy kernel panic-al elszállt. Úgy voltam vele, a jól bevált 8.10-től nincs jobb!!!
De most megjelent a 9.10 és gondoltam van elég helyem, egy kis pakolgatás, partíció átrendezés és 9.10!
Első fontos momentum hogy egy 4 évvel ezelőtti konfig-omra nem megy fel, elszál a telepítő. Nem folynék bele hogy milyen hibákkal egyiknél sem. De könyörgöm a 8.10 meg megy szépen, install-ja is és minden!
Második fontos dolog, hogy egy 7 éves konfig-omra ráment igaz csökkentett grafikus módban, de működött ext4-gyel! Tegnap vagyis ma éjjel gondom volt, ugye egyenlőre torrentezni kellett, hát be volt állítva másik partíciónak a letöltés helye, mibe kerül egy / és egy /home-ot újrarakni! No ekkor nagy meglepetés ért! Azon a 7 éves konfig-on ahol ext4-gyel formázott partíciók voltak meghallt a telepítő! Éltem a gyanúval már előtte, és a 70GB-os partícióm amin a filmek voltak direkt ex3-ra formáztam anno! De ilyet, hogy initramfs meg mittomén milyen hibakonzollal induljon a telepítő??!!! Felháborító! Tényleg nem értek hozzá, csak most tapasztalgatom, ám szívok vele rendesen és érthetetlen, hogy miért nem tudok egy telepített rendszerre egy másikat rátelepíteni, amelyiknek ext4-esre formázott a partíciója. No nem vok guru, de újra élve a gyanúval, 8.10-es install lemez, particionálás, formázás ext3-ra, majd kikapcs, install 9.10-es lemezzel és lám működik a telepítő?!!!!!!!! Lehet vmiről lemaradtam, de olyat hogy egy telepítőkészlet a saját formázásával, saját rendszerével nem kompatibilis, vagy nem ismeri fel, hát fiatalok ez nekem baromi magas! Ilyet én még nem láttam. De kollégám a laptopjával dettó u.ez!!! Nem tudom milyen különbség lehet az előző és a monstani telepítő között hogy így viselkedik, de hogy a 8.10-es akármelyik gépre feltoltam, a 9.04-től meg meg van veszve minden és nem akar működni az már tuti!!! Ez véleményem szerint bődületesen dúrva hiba, óriási bug van nem is tudom minek nevezzem!!! Így nem lehet dolgozni, így nem lehet haladni!!! ...és megkérdezem hogy ha a filmjeimet is ext4-re rakom, akkor most oda 58GB filmem???!!! A 21. században ez nem megengedhető!!!! És tényleg nem akarok más oprendszerekre hivatkozni hogy melyik jobb vagy rosszabb, de ilyet azért ne csináljunk már!!! Mondom én lehetek a balga, de ez nagyon nagyon bosszant!!! Még a noapic-nak adok némi esélyt!!! De ma este még adok egy lehetőséget 9.10-nek ext3-al, és ha ezzel is így járok legközelebb, esküszöm a kukába dobom a telepítőt!!! bocsi a mérgelődésért és a hozzá nem értésért, nem sértegetni akartam senkit és semmit!!!