Nekem az adta meg a kezdőlökést, hogy anno (kb. 2, vagy 3 éve) kapott a cégünk egy tértivevényes ajánlott levelet a BSA-tól, hogy küldjük be nekik a szoftvernyilvántartásunkat. A levélben szemét módon utaltak rá, hogy nemrég szerződést kötöttek az APEH-hal. A szerződés egyébként igaznak is bizonyult, csak a tartalma nem az volt, hogy az APEH rászáll majd arra, aki nem küldi be a szoftvernyilvántartását, hanem teljesen másról. Én ezen akkor végtelenül felháborodtam. Nem azért, mert bármi félnivalója lett volna a cégünknek a jogtisztaságot illetően, hanem azért, mert hogy veszi a bátorságot egy társadalmi szervezet (egy semmirekellő egyesület, amilyent én is alapíthatok akár naponta százfajtát), hogy hatóságkénti intézkedés látszatával lépjen fel???
A hírre később maga az APEH is elhatárolódott a BSA-tól, és figyelmeztette a BSA-t, hogy tartózkodjon az ilyen félrevezető levelektől.
Na, ezután nem sokkal likvidáltuk a cégünkből a Microsoft Offie-t, és áttértünk az OOo-ra Win alatt (bosszúból). Sokáig gondolkodtunk, tépelődtünk a végleges és teljes szabad szoftveres megoldás keresésével, aztán 8.10-nél véglegesen áttértünk cégesen és magánban is az Ubuntura, annak a szakembernek a segítségével, aki a Windows alatt is ellátta nekünk a "rendszergazdai" feladatokat (nagyon kis cég vagyunk, és nem kell állandó rendszergazda értelemszerűen).
Szóval azóta Ubuntut használok, és rájöttem (mert elkezdett érdekelni) arra, hogy most már rengeteg dolgot önállóan is meg tudok csinálni az Ubi alatt, sokkal többet, mint régebben a Win alatt, és ez nekem jó:)
Úgyhogy nagyon sokat köszönhetek az Ubuntu fejlesztőinek, meg ennek a fórumnak is.