DcNdrewNo, azt a rendszer/adminisztráció/megosztott mappák-at felejtettem el, hogy azt már csináltam egyszer. Egyik rendszerindítás után, a megosztott mappák/hozzáadás hatására az ablak minden gombja hozzáférhetetlen maradt, de az ablakot lehetett mozgatni, viszont nem tudtam bezárni. Indítottam egy új megosztott mappák ablakot, az működött. De megint valami hálózati vagy kapcsolódási problémám támadt, ezért újraindítottam CD-ről a rendszert. Az is érdekes, hogy csak a második meghívásra akarja installálni a programokat.
Közbevetés: valaki más írta, hogy szinte sohasem indul egyforma képernyővel. Nálam is időnként másként fest a képernyő boot-oláskor, pl. kinnhagyja a betöltést jelző sávot és kissé eltolva másikat indít. Egyéb esetekben is ugyanarra a cselekvési sorra nem mindig ugyanúgy reagál. Egy biztos, nem szabad kapkodni, a hálózat pl. 10-15 másodperc múlva még nem látja a kapcsolódó gépeket, de 1 perc múlva ott vannak. Én meg közben azt hiszem, valamit megint elcsesztem és megyek vissza a kályhához ...
Most már újra megjelenik az XP-n a TC alatt a hálózatoknál egy "ubuntu server (Samba, Ubuntu)" sor, és kéri a login/pass-t. (Hogyan lehet a hozzászólásba beszúrni bal-jobb csúcsos zárójelet?)
Eddig jutottam, mert a javasolt parancssorra kiírja, hogy "New SMB password:" de nem enged beírni semmit, majd ENTER-re retype-ot kér ugyanígy, és a következő ENTER után azt írja, hogy "Failed to modify password entry for user felhasználónév
Itt tartok, köszönöm ha elolvastad!
nk