inigoA GNOME-t nem írtam le, csak látni vélem a "bosszantó" korlátait, amit én a 2.28 kiforratlanságának tulajdonítok. Továbbá az Xfce-ben azt is értékelem hogy alapjáraton 97-110 Mb RAMot eszik és átlagos használatomban (böngésző+OO) csak egyszer sikerült elérnem a bűvős 200 Megát, míg a GNOME alapból 210-220 között mozog.
A plugin dolog Chrome-nál és Chromiumnál jön elő csak, illetve a Chromenál már sikerült életet lehelnem az mplayer-pluginba, bár még nem tökéletes.
UPDATE: A Chromium + Totem-plugin problémát a következőképpen sikerült némileg orvosolni.
1, Asztalon jobb klikk "Indító létrehozása" vagy a Panelen jobb klikk "Elem hozzáadása/Indító hozzáadása"
2, A parancs mezőbe a következő kerüljön: /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser (Figyelem a panel esetében az automatikusan elé és mögé rakott ' jeleket el kell távolítani manuálisan!)
3, Keressük meg a megfelelő ikont hozzá!
4, Elvileg így már annyival előrébb leszünk, hogy el tudjuk indítani a .wmv-t és a jobb alsó sarokban lévő gombon válasszuk a "Megnyitás Médialejátszóval" lehetőséget.