inigoSzia(sztok)!
0,23 secundum. Az /usr/share mappa megnyitása
0,67 secundum a /media/data/photo mappa megnyitása. Ebben pár ezer fénykép van.
Jó, persze csak vicceltem a századmásodpercekkel, de tényleg annyira rövid, hogy nem mérhető.
DE:
Korábban már én is jeleztem többször ezt a problémát teljesen így viselkedett a rendszerem. akár 8-10 másodpercet is kellett várnom, amíg megnyílt, addig meg teljesen használhatatlan volt a gép. Ha a nautilus ablakát megfogtam és tologattam az asztalon, akkor szépen "letörölt" mindent az asztalról, mint egy portörlő ruha. Aztán mikor megnyílt a mappa, akkor persze azért visszakerültek az ikonok a helyükre.
Ahogy mások is írták, LiveCD-vel nem jelentkezett nálam sem a hiba. Én is kikapcsoltam az előnézeteket, de nekem sem segített.
Aztán kíváncsiságból próbálgattam más disztrókat, fel is telepítettem. Mint 8 és Fedora 12.
Érdekes, hogy ezekben nem jelentkezett ez a bosszantó probléma. Viszont sok dolog volt ezekben a disztrókban, ami nem tetszett, és ezért visszatértem a karmic-hoz. De mivel úgyis új telepítést kell csinálnom, ezért most (évek után ismét), adtam egy esélyt a 64bites koalának. Gyakorlatilag semmi gyorsulást, vagy lassulást nem tapasztaltam a rendszerben, minden progim ugyanúgy indul, flash, java, skype, stb gond nélkül. Ám legnagyobb örömömre a nautilus mappamegnyitási gond eltünt. Mint a villám.
Tudom, ez nem oldja meg a gondjaitokat, de talán a hibakereséshez némi támpontot adhat.
(Asus f6v radeonos laptopom van. 4GB RAM-mal)
Üdv: visit