Meguntam.
Elegem lett az utóbbi hetek szenvedéseiből, a megmagyarázhatatlan viselkedésből, a "majd én mindent megcsinálok helyetted (persze szarul) " windowsizmusból.
Nem azért hagyom el közel három év után az ubuntut, mert az nem jó, hanem azért mert már működésképtelen.
Méghozzá teljesen.
Alig van már olyan szegmense ennek a linux kiadásnak, ahol az egyszerű felhasználó életét ne keserítenék bajok, s nem hinném, hogy annyira specifikus hardverem lenne, hogy ennek szükségszerűen így kellene történnie (IntelCore 2 Duo E8500 processzor, Gygabyte EP43-UD3L alaplap) A tároló tele van bétának is alig nevezhető szoftverekkel, s jól megfigyelhető egy-egy újabb kiadás csak ront a stabilitáson. Sajnos ez alól kulcsfontosságú rendszerprogramok sem kivételek.
Persze, a bajok nagyobbik részét biztosan megoldhatnám VALAHOGYAN, de az a helyzet, hogy már nem akarom.
Ha valami eddig jól is működött, az a Frissítéskezelő lefuttatása után garantáltan összeomlik. Tehát, nem kérem, köszönöm.
Amit most írok, azt persze nem lehúzásnak, hanem kritikának szánom.
Mert ez nem volt mindig így.
Az Ubuntu fejlesztése valóban roham léptekkel halad, de közben össze-vissza töri magát. Megéri? A windows 7 megjelenése hajtja (frusztrálja?) a fejlesztéseknek ezt a menetét? Egy ingyenes linux nem versenyezhet egy teljesen monopol helyzetben lévő kereskedelmi szoftver legújabb kiadásával, de nem is kell vele versenyeznie. Egyáltalán nem kell semmivel sem versenyeznie!
Persze, nem megyek innen messzire, mindössze egy másik disztribúció kerül a kedvenc operációs rendszerem helyére. Méghozzá egy linuxként működő linux, alighanem a Fermi, ami a matek miatt különösen jó lenne nekem, s már rég óta ki akarom próbálni... de ha nem válna be, akkor marad valamelyik népszerű, szintén fejlett de konvencionális kiadás.
Mert választási lehetőség azért mindig van.
Szerencsére.