noorberttAzért használok thunderbird-öt, mert:
1. az évek során megszoktam. Nem volt mindig állandó internet kapcsolatom, és akkoriban jó volt, ha a leveleidet offline is láttad, elolvastad, válaszoltál, betárcsáztál, elküldted, kapcsolatot bontottál :). És persze ma is jó, hogy ha pl. vonaton utazom, akkor tudok válaszolni közben a leveleimre.
2. Nem találtam még olyan webes levelezőt, ami "úgy néz ki" mint thunderbird, azaz bal oldalt mappák, felül levelek, alatta olvasóablak.
3. A webes levelezők használata egérintenzív (ha létezik ez a szó... sokat kell kattintgatni rajtuk). Én pl. naponta 30-40 olyan levelet kapok, amire nem állítható be spam szűrő, nem is spam, de nem érdekel a tartalmuk (levelezőlisták levelei). Google mailen katt, megnyit, beleolvas, nem kell törlésre katt, szerintem lényegesen lassabb, mint thunderbird-ben nyomni egy "n"-et, ami a következő olvasatlan levélre ugrik, és egy del-t (és már a kukában is van a levél). A levelező programok használatához ideális esetben csak billentyűzet kell, úgy a leggyorsabb használni.
4. Kevesebb adatforgalmat generál a hálózaton -> környezetbarát :).
Amik thunderbird hátrányai:
1. Lassú netről néha letöltesz olyan csatolt fájlokat tök lassan, amikre nincs is szükséges.
2. Ha nincs nálad a géped nincsenek meg a leveleid. De megvannak! Beállítod, hogy hagyja fent a külső tárhelyen is (esetemben gugli), így onnan is eléred.