festerSzia mindenki!
Hosszú idő után sikerült összekapcsolni az LCD TV-met az asztali számítógépem nVidia videókártya kimenetével.
Minden OK, minden működik, sajnos csak egy trükkel, amit szerettem volna kiküszöbölni, de új problémába ütköztem.
A lényeg a következő:
A videókártyámnak van egy VGA és egy DVI kimenete. A monitoromnak és az LCD TV-mnek ugyancsak van egy-egy VGA és egy DVI bemenete. Eddig a videókártya és a monitor a VGA kábellel volt összekötve, viszont a TV és a számítógép között 5 m a távolság, ahhoz nem sikerült DVI/DVI csatlakozós kábelt szerezni, ezért a videokártya és a TV közötti összeköttetés ugyancsak VGA kábellel történik úgy, hogy a videokártyánál van egy DVI/VGA átalakító, és innen 5 m-es VGA/VGA kábellel csatlakozik a TV-hez. Így minden rendben van.
Nemrégiben a fiam szerzett egy DVI/DVI végű 1 m-es kábelt, és ezzel próbáltuk meg összekötni a videokártyát a monitorral, azonban így az a probléma. hogy a számítógép bootolásakor amíg meg nem jelenik a grafikus felület, addig a monitoron van kép, attól kezdve azonban nincs. Ugyanekkor a TV-n (ami most a VGA/VGA kábellel van a számítógéphez kötve) gond nélkül megjelenik a grafikus felület. A dolog nem halálos, csak éppen nem értem, hogy amikor a videokártyát a monitorhoz DVI/DVI kábellel csatlakoztatom, akkor a grafikus felület megjelenésétől kezdve miért nincs kép a monitoron?
Van valakinek valamilyen ötlete, miért van ez így?
Örömmel fogadok minden ötletet, minden tanácsot.
Tisztelettel,
Fazakas Albert