Sziasztok!
A cím kissé talán túlzásnak tűnhet, de jelen esetemben eléggé helytálló. A segítségeteket szeretném kérni, mert bár sok hasonló problémával foglalkozó kérdést találtam itt a fórumban is, megoldást egyiknél sem leltem. Vagy legalábbis nem értettem...
A probléma a következő: nincs hang a gépemen! Semmilyen formában. De teljesen biztos vagyok benne, hogy nem a hangszóróval van a baj.
Hibaüzenetet sem kaptam, látszólag minden a legnagyobb rendben a gépemen: minden program működik, a videókat is lejátssza, csak éppen hang nincs hozzá...
Ez egyik napról a másikra történt, bármilyen előzmény nélkül. Bár ez így nem egészen pontos, ugyanis nem én voltam a gépnél, amikor ez bekövetkezett, hanem a bátyám. És az ő elmondása szerint, különös, recsegő hang hallatszott a hangszóróból (talán zenelejátszás közben), és utána semmi. Újraindítás után is ugyanaz volt. Ez szerdán történt, azóta semmi változás. Az Alsa mixer-t már megnéztem, és amit lehetett max-ra felvittem, de semmi.
Mit tegyek? És vajon mi lehet a gond? Talán a hangkártya romlott el? Én személy szerint nem hiszem, de persze én nem értek hozzá.
A hangkártya típusa: NVIDIA CMI8738