no. végre lépések előre is.. :)
a 9.04 telepítő cd-jét letöltöttem, kiírtam, és megpróbáltam azzal is úgy, ahogyan eddig. Ugyanaz az eredmény. De. ha noapic, akkor tovább is enged! :))) De akkor meg arra gondoltam, hogy miért ne működne ez a 8.04 esetében is, aminek elvileg dvd-je van a kezemben. Úgyhogy egy felelőtlen(? még nem tudom, annyira nem tűnik rossznak) mozdulattal félbeszakítottam a telepítést valamikor a név megadása után. (a "telepítés megszakítása" gomb adott erre lehetőséget) Akkor bejött valami olyasmi, ami már ilyen ubunu-szerűen nézett ki, rendes asztal, meg minden (feltéve, hogy ezt ubuntuul is így hívják...). Ott nem próbáltam ki, de feltételezem, hogy semmi nem működött volna, de a kikapcsolást hamar megtaláltam, meg is nyomtam. No, akkor meg sippantott egyet, majd kiírta, hogy "System halted", ami nem tudom, mi is volna. De ezután már nem kapcolt ki a gép, csak ha én nyúltam oda a power gombhoz.
A 8.04 esetében a noapic nem jött be, habár kicsit különbözik a kettő, mivel a 9.04 esetében menüvel lehetett kiválasztani (bár biztos ami biztos, odaírtam a parancssorba is), a 8.04 esetében meg csak a parancssor volt, ami megfelelő tudás birtokában nyilván nem egy "csak parancssor". Vagy mégsem jó a dvd, vagy rossz helyre írtam be, vagy még oda kellett volna írnom valamit.
100 szónak is 1 a vége, kérdésem most, hogy ha nagyon kíváncsi vagyok, és felteszem a 9.04-et cd-ről, ha egy napon a kezembe kerül egy dvd, újra kell-e majd kezdeni a telepítést, vagy menni fog az egyes elemek feltelepítése anélkül is?