Az avast nekem is fent van, néha win-es gépek becsatolt meghajtóit ellenőrzöm vele. Egyébként van egy fájlszerverként működő samba szerverem amin suse fut és már elgondolkodtam rajta, hogy kellene egy víruskereső rá ami azonnal keres. Tehát ha valaki egy fájlt akarna feltenni azt rögtön ellenőrzi és nem is engedi felmásolni ha vírusos. Ilyet még nem találtam.
NOD32
Csak gondoltam szólok, megjelent a NOD32 Linux Desktop végleges verziója: Innen lehet letölteni a trialt: http://www.eset.com/download/home/detail/family/71/language/ENU/operatingsystem/49 Akinek van a windowsos verzióhoz licensze, az bátran használhatja a licenszet a linuxos verzióval is.
phareudv! a linuxos verzio mennyire hasznalhato, (tapasztalat erdekelne,), mert ha a vindovsozok, akkor jelentosen lelasitja a gepet egy manualisan inditott ellenorzes (hetente nehanyszor hasznalok vind-t), es eleg sok vindows- fajlt fokent *.exe -t adok/kapok, es ezeket is problemas ellenorizni, atkell bootolni stb.
hehenrikSzerintem mindenhol, minden víruskergető lelassítja a gépet, ha vírust keres...
Üdv. Olyan problémám van, hogy feltelepítettem a nod32 64 bites verzióját, kérte, hogy legyen újraindítva a gép. Megtettem, de azóta nem tölt be, folyton a "The system is running in low-graphics mod" ablak jelenik meg. Akármit is választok itt ki nem jó. Nézegettem guglin, meg itt a fórumon is, de akármin találtam nem jó. Le kellene törölnöm, mert biztos úgy elindulna, csak azt nem tudom, hogy hogyan, mert csak parancssorba tudok belpni, de nem tudom milyen parancsot adjak ki. Ubuntu 12.10 x64 a rendszerem. Előre is köszönöm.
kozma1986Hogy valóban kell-e neked vírusirtó, azt most hagyjuk; a low graphics mode inkább videokártya driver problémára utal. Biztos, hogy a nod váltotta ki? Tudni kellene, milyen csomagnéven települ, próbálkozz a nod32-vel, vagy a letöltött telepítő nevében levő kifejezésekkel. Ha a telepítőjében van uninstall, akkor talán sikerülhet az újra futtatásával, ha nem feltétlenül szükséges neki grafikus felület.
lev258Biztos hogy a Nod váltotta ki, mert vga drivert nem tettem fel. Majd később kipróbálom, aztán írok. Egyébként köszönöm a gyors válaszokat.
H.Z.Próbáltam korábbival is már indítani, de akkor is ugyanazt írja ki.
Mi a fenének vesz az ember vírus irtó programot linuxra soha nem fogom megérteni!A Clamav miért nem jó hamár vírus irtót szeretnél?
tundraHogy ő miért tette, azt nem tudom. Sokan azért, mert szerverként használják a linuxot vagy megosztva egy windows-zal és a windows-os állományokat akarják ellenőrizni. A clamav egyébként - amennyire tudom - leginkább windows-os kártevőket tud azonosítani, viszont a hatékonysága hagy némi kívánnivalót maga után. (tévedés joga fenntartva)
H.Z.Elég sokan használják. Ezek csak azok az oldalak (nem tudom, mennyire friss), ahol link van a ClamAV-ra. De például ez pörög a FastMail.fm/myopera.com alatt is. Elég hatékonyan. A ClamAV fejlesztését 2007 óta ők finanszírozzák: http://www.sourcefire.com/
lev258Hát köszönöm a segítségeteket, de sehogy sem tudtam letörölni a nodot, ezáltal meg be se töltött a rendszer. Nem maradt más, most telepítem újra. De többet biztos nem teszem fel. Kösz mégegyszer, jó csapat vagytok!