udvozlet !
attertem a gyari vista helyett az ubuntu 7.10-re , eddig nagyon tetszik , tok idegen , de aprankent megszokom es tetszik hogy meg lehet oldani benne ha valami gondom akad - eddig szinte mindent sikerult is : de van egy kivetel : az integralt bluetooth adapter nem megy - mindenfele kiserlet utan ugy tunik hogy mar az adaptert sem tudom elinditani - be van kapcsolva , de nem latja - van valami jo tipp ?
mar vegigolvastam mindent amit bluetooth , toshiba , a200 temat kikapartam a keresovel . atbongesztem ozon oldalt es eltero tippet , latszolag mindenkinek sima , ezen a gepen megsem megy - lsusb-n sem jelenik meg - de valahol lennie kell - plane mivel masnak mar sikerult :
nemi kuzdelemmel par spanyol oldalon at vegul megtalaltam a megoldast (latszolag) a problemara : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=560475
ez elmondja az en tipusomhoz hogy hogyan kell felinstallalni , lepesrol lepesre vegigcsinaltam , de tovabbra sem latja a modult - no route to host hibat irt ki , es a leirasban szereplo teszt sem fut le - kuzdok vele , van valakinek hasonlo gepe ? tapasztalata a kerdesben ?
kozben szivok vele tovabb , mar ozon helyet es site-ot tippet vegigprobaltam , es kozben futottam bele egy leirasba ami szerint a bootolaskor kiirt bios bug jelzes okozhatja a hibat - es talan tobb usb-s cuccot is erinthet : pl a kartyaolvasot - hat nem tudom - probalkozom tovabb , ebbol a hozzaszolasbol pedig lassan blog lesz :)
erdekes , de ugy tunik hogy az ubuntu nem tudja ,valami nagy csodat kene tenni es ugy latom nem tudok hozza eleget - lehet hogy le kell mondanom az ubuntu-rol valami jobb , kiforrottabb hw tamogatast nyujto disztribucioert ?
kezd minden mas menni - talan lesz egy frissites es megjavul magatol :(
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=316358&highlight=toshiba+bluetooth
nos ma ez volt teriteken - a satellite sorozat azert nem szereti a toshutility-t mert phoenix bios van benne , igy inkabb omnibook mint toshiba :( ezt is vegijatszottam , eredmenytelenul . ujabb nap , ujabb szivas . lehet hogy jobban tennem ha megszoknam a touchpad-ot - de nem szeretem
nos a mai merkozes egy eltero megkozelites jegyeben telt - tettem fel egy usb-s bluetooth adaptert - ezt kapasbol felismerte , latszolag megy , persze parositottam az egeret (nem akartam egybol a telefonnal kezdeni) persze a vege az lett hogy nem megy HID , de tulajdonkeppen tok mindegy , a lenyeg az hogy jol sejtettem - a megoldando gond az hogy tudom-e valahogy aktivalni az integralt bt-t .
folytatasa kovetkezik ...
gondolom nincs az a hulye aki vegigolvasna szivasaim listajat , de ha veletelnul van mas orult is aki toshi a200-ast vett es veletlenul a bluetooth-t is akarna hasznalni , tovabba kekszemu , debreceni , annak tudok segiteni - eladni a gepet :)