sziasztok, tudna valaki segíteni nekem egy Microsoft Wireless Laser Mouse 8000 telepítésében Gutsy alá? -bluez csomagok fenn vannak -Hardverinformációkban megjelenik a vevő is meg az egér is -hcitool scan után némi Scanning... után Inquiry failed: Connection timed out hibaüzenetet kapok előre is köszi!
bluetooth egér?
Sziasztok! Nekem a Microsoft Wireless Laser Mouse 6000 beállításához kéne segítség!
sudo hid scan-al nézd meg az eszközt ha nincs akkor a buetooth configba hidd enable=1 ezekután: sudo hidd connect és megadod a mouse címét. pl.: 00:aa:bb:cc:dd
hali Nekem egy Trust MI-4100 Wireless egerem van, sajna drivert nem találtam hozzá. Mint egér, tökéletesen műxik, de a két extra gomb sajna nem. Ha valaki segítene, megköszönném. Oli
udvozlet ! attertem a gyari vista helyett az ubuntu 7.10-re , eddig nagyon tetszik , tok idegen , de aprankent megszokom es tetszik hogy meg lehet oldani benne ha valami gondom akad - eddig szinte mindent sikerult is : de van egy kivetel : az integralt bluetooth adapter nem megy - mindenfele kiserlet utan ugy tunik hogy mar az adaptert sem tudom elinditani - be van kapcsolva , de nem latja - van valami jo tipp ? mar vegigolvastam mindent amit bluetooth , toshiba , a200 temat kikapartam a keresovel . atbongesztem ozon oldalt es eltero tippet , latszolag mindenkinek sima , ezen a gepen megsem megy - lsusb-n sem jelenik meg - de valahol lennie kell - plane mivel masnak mar sikerult : nemi kuzdelemmel par spanyol oldalon at vegul megtalaltam a megoldast (latszolag) a problemara : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=560475 ez elmondja az en tipusomhoz hogy hogyan kell felinstallalni , lepesrol lepesre vegigcsinaltam , de tovabbra sem latja a modult - no route to host hibat irt ki , es a leirasban szereplo teszt sem fut le - kuzdok vele , van valakinek hasonlo gepe ? tapasztalata a kerdesben ? kozben szivok vele tovabb , mar ozon helyet es site-ot tippet vegigprobaltam , es kozben futottam bele egy leirasba ami szerint a bootolaskor kiirt bios bug jelzes okozhatja a hibat - es talan tobb usb-s cuccot is erinthet : pl a kartyaolvasot - hat nem tudom - probalkozom tovabb , ebbol a hozzaszolasbol pedig lassan blog lesz :) erdekes , de ugy tunik hogy az ubuntu nem tudja ,valami nagy csodat kene tenni es ugy latom nem tudok hozza eleget - lehet hogy le kell mondanom az ubuntu-rol valami jobb , kiforrottabb hw tamogatast nyujto disztribucioert ? kezd minden mas menni - talan lesz egy frissites es megjavul magatol :( http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=316358&highlight=toshiba+bluetooth nos ma ez volt teriteken - a satellite sorozat azert nem szereti a toshutility-t mert phoenix bios van benne , igy inkabb omnibook mint toshiba :( ezt is vegijatszottam , eredmenytelenul . ujabb nap , ujabb szivas . lehet hogy jobban tennem ha megszoknam a touchpad-ot - de nem szeretem nos a mai merkozes egy eltero megkozelites jegyeben telt - tettem fel egy usb-s bluetooth adaptert - ezt kapasbol felismerte , latszolag megy , persze parositottam az egeret (nem akartam egybol a telefonnal kezdeni) persze a vege az lett hogy nem megy HID , de tulajdonkeppen tok mindegy , a lenyeg az hogy jol sejtettem - a megoldando gond az hogy tudom-e valahogy aktivalni az integralt bt-t . folytatasa kovetkezik ... gondolom nincs az a hulye aki vegigolvasna szivasaim listajat , de ha veletelnul van mas orult is aki toshi a200-ast vett es veletlenul a bluetooth-t is akarna hasznalni , tovabba kekszemu , debreceni , annak tudok segiteni - eladni a gepet :)
dextera kuzdelem megerosit :) szivok vele azota is , de sikerult megoldani - omnibook modullal , hibatlanul megjelent a bluetooth modul , mukodott , latta az egeret , aztan egy napon nem es azota sem . valoszinuleg egy frissites megoldotta azt a tarthatatlan allapotot hogy toshiba laptopon mukodott a bluetooth :(
visitigen , rengeteg mast is . azert nagyon durva ez , mert nem rossz vagy jo hanem igerget . tobbszor is sikerult megcsinalni - aztan frissitett valamit , amitol ujra eltunt a blue ikon :( akkor nagyon morcos voltam . aztan megtalaltam a megoldast ra - kiderult hogy mit kene downgradelnem , de ezt egyszeruen nem sikerult megcsinalnom . ugy tunik nem vagyok egy ubuntu magus , es mivel a gepemet elkepeszten jol tamogatta mar a 7.xx utan , mindig abban a hitben elek hogy majd egyszer a frissites megoldja - nem kell hekkelgetni , leesik valakinek a nagy fejlesztoi felhoben hogy vannak toshiba gepek phoenix biossal es nekik integralt periferiaik amit hasznalni szeretnenek .
dexterpersze megint nem birtam ki - szerencsetlenkedtem vele egy kicsit : az eredmeny ? most van bluetooth modulom - vegre felismeri a terminalban a cat /proc/omnibook/bluetooth utasitasra kirja hogy van , letezik (ez eddig soha nem ment tartosan) es engedelyezve is van . most mar "csak" a rendszer nem latja . a netet turva a gutsy bluez ultils-ara valo downgrade-et javasoljak , ezuttal majdnem sikerult is de a cucc install alatt a : E: /var/cache/apt/archives/bluez-utils_3.19-0ubuntu3_i386.deb: új pre-removal szkript alfolyamat 127 hibakóddal kilépett hibauzenettel hal ki . erre semmilyen megoldasom nincs :( azt hisyem most megint feladom egy idore , de azzal a nyugodt tudattal hogy mar be van kapcsolva a bluetooth - fogyaszt , csak nem mukodik .
dexteryehaaa :))))) nos , hosszu kuzdelmek vegen sikerult atlepnem a toshi vs phoenix bios probleman de nem tudtam rola , mert kozben nem lattam hogy jo lett , valahol utkozben a bluez utils ugyanis fejreallt , ami az install , uninstall , reinstall lehetosegeket kizarta (termeszetesen nem volt lathato a bluetooth ikon emiatt . a vegere nagy nehezen sikerult megoldani egy var/lib/dkpg/info mappabol valo torlessel - igy ujra felmaszott es most mukodik... remelem igy is marad :))))