Érdekes hibába botlottam, egy frissen telepített 9.10-el.
A telepítés folyamán végig volt internetkapcsolat, tehát a felület gyönyörű magyarban pompázott. (az, hogy módszeresen alapértelmezetten olasz billentyűzetkiosztással megy fel a 8.10-óta, már megszoktam, javítottam) Nyelvi beállításokba belépve közölte, hogy azonnal összevissza fogja frissíteni magát, mert az úgy jó.
Megcsinálta, megcsináltam a finombeállításokat, majd megpróbáltam a feltelepített OpenOffice-t elindítani. Először csak a szövegszerkesztőt, aztán minden mást is, de mindig ugyanazzal a hibaüzenettel lépett ki:
"A felhasználói felület nyelve nem állapítható meg"
Gondoltam valamit én szúrtam el, nyelvi beállítások ellenőriz, újrarak, hiba ugyanaz...
Openoffice leszed, takarít újrarak, most már el sem indul, csak megpörög a winyó....
Feladtam...
Telepítettem a lubuntu-desktop-ot, mert napi használatra inkább a gyorsaságnak örülök, mint a gnome csillogásának (az meg külön kérdés, hogy a notebook fn+funkciógombjait hogy lehet életre kelteni lubuntun). Mikor megvoltam átléptem lxde felületre, és kiváncsiságból elindítottam az adatbáziskezelőt. Ment. Ahogy minden porcikája az openoffice-nak.
Vissza Gnome alá, és ismét semmi.
Az az érzésem valahogy a gnome-al akad össze, de nem tudok rájönni hol.
Ha valakinek van ötlete örömmel hallgatom.
Előre is köszönöm a segítséget!