szisziszilviSzia !
1. Nyomj egy ctrl+alt+F1 -et , majd ott jelentkezz be .
2 . írd be sudo su majd beírod a jelszavad . ( Erre csak a lustaság miatt van szükség , hogy a továbbiakban ne kelljen sudozni ).
3. /etc/init.d/gdm stop ( leállítod az X-et , amire már nálad is panaszkodott )
4. cd Munkaasztal ( ha az asztalra töltötted le a drivert ) .
5. ls hogy listázzad a könyvtár tartalmát , példámban a Munkaasztalét , ahová az Nvidia meghajtó le van töltve ( nálad nem tudom hol van ) ez arra is jó , hogy lássad pl... az , Nvidia -vagy -nvidia közti kis és nagybetű különbséget és a driver pontos nevét , így nem kell fejből tudni (figyelj a kis és nagy betűkre ) .
6. sh driverneve.run ( nem kell végig gépelni a letöltött Nvidia driver nevét , elég csak az első vagy esetleg még a második karaktert , majd nyomj egy tab -ot ! ) aztán nyomj mindenhol yes -t végig a telepítőben .
7. reboot
Aszt hiszem az új Nvidia driverek már belőnek mindent rendesen telepítéskor , Geforce9600 GT -hez a legújabb drivernél már nem kellett xorg.conf -ot buherálni , sem az nvidia-xconfig parancsot futtatni , minden tökéletes volt ( öcsém kártyája ) . Egyébként meg amúgy is szól ha gond van , vagy kell futtatni az nvidia-xconfig -ot.
Ha minden ok és jó driver verziót töltöttél le , akkor mennie kell neki újraindítás után a xorg.conf buherálása nélkül . Bár én Lts-t használok , 9.10 -en nem tudom mi újság a xorg.conf -al , mivel az öcsém gépén 9.10 Kubuntu -n , minden tökéletes volt a már említett 9600Gt -vel .
Remélem nem hagytam ki semmit , de ha igen , akkor majd csak kijavít valaki !
Szia...