norby87sajnos virtualboxban kell tartanom wint, hogy a webfejlesztéseket explorerben is ellenőrizzem, de szemrángást kapok és káromkodok. a melóhelyen is nekem kell supportolnom a munkatársakat valamint 5 tantermet wines gépekkel. fel nem foghatom pl. hogy a windows update mi a rákot tud annyit kerregni. bődület egy szar frissítési rendszer, és ez a win7ben sincs másként. amúgy a win7 a csilivili felülettől eltekintve szintén egy fos, a töredékét nem tudja kényelemben nyújtani egy jó kis kde vagy gnome desktopnak. az meg, hogy a progik frissítését külön kell figyelni és egyenként karbantartani, az kiváltképp fájdalmas. ennek ellenére van pár dolog amiben jó a win.
a terminál hiánya nagyon fájó pont, főleg akkor, ha valami nem megy, nem működik, a kinyomozása külön történet. a wines naplók elégtelenek, körülményes magyarázatúak. olyan speckó win hibákba futottam bele, hogy 2-3 napig kellett kutakodni a neten, és széttúrni a registryt. Ehhez képest a linux progik text alapú konfigfájljai egyszerűen felüdülést jelentenek. ja, és a microsoft emailes vagy telefonos supportja a nullával egyenlő még úgy is, hogy a cégünknél mennyiségi licensz alapon több mint 1000 winxp munkaállomás döcög...
én a játékot is (azt a keveset amire időm jut) áthelyeztem linuxra, nem játszom win játékokkal. fps-eket szeretem, így urbanterror (ez a fő), nexuiz, worldofpadman fut néha, esetleg bőngészős játékok, pl quakelive, runescape, régen online gémek mint a klánháború, vagy farmerama.