Üdv!
Egy másik oldalt olvasva eszembe juttattak egy ötletet, miszerint lehet indítani alkalmazásokat más témával, mint ami be van állítva nekik. Ott ehhez a GTK2_RC_FILES= után kellett beállítani a kívánt téma elérési útját, majd a program nevét.
Én azt szeretném elérni, hogy amikor megnyitom a Firefox-ot, ne a témával jelenjen meg, vagyis jó példa, hogy az itteni beviteli mező, amibe most írok (vagy hogy hívják) szürke, míg a betűk alig két árnyalattal szürkébbek, mondanom se kell, szinte nem is látható. A témám szerint ezeknek a betűknek nagyon nagyon világos szürkéknek, majdnem fehérnek kellene lenniük, de feltételezem maga a weboldal szabja meg a színüket. Nagyon sok helyen hasonló a helyzet, ezt szeretném kiszűrni.
Sajnos a feljebb említett módon nem tudom más témával elindítani a Firefoxot, hiába írom mondjuk, hogy /usr/share/themes/Default/gtk-2.0-key/gtkrc, vagy bármelyik másik hasonló, a beállított sötét témával jelenik meg.
Van erre megoldás? Vagy esetleg nem lehet KDE-s integrációt erőltetni a Firefox-ra? Például a K3B is úgy jelenik meg, mintha KDE környezetben lenne, nem zavartatja magát a GNOME miatt.
A firefox-gnome-support nincs telepítve (aptitude "pi"-t ír elé, ami nem tudom mit jelent, de a remove kiadásakor azt írja, hogy nincs telepítve), igaz nem tudom ez számít-e a témázásnál, mint mondjuk OpenOffice esetén.