younfox"Elolvastad mit írt az elején? Fel is fogtad? Nem hiszem."
Igen , elolvastam és fel is fogtam . Te viszont azt nem fogtad fel , hogy nem konkrétan a topic nyitójának írtam amit írtam .
"Ez van, ezzel kell megpróbálni valamit kezdeni. Nem teheti meg mindenki, hogy fut azt lecseréli, hagyjuk már ezt a "cseréld le" gyerekes hozzáállást könyörgöm!"
Magyarázd ezt meg kicsit részletesebben légyszíves ! Tehát te mit teszel , ha a gyártó nem készít Vga drivert Liux -ra , hogyan állítod be , hogy működjön a 3d támogatás rendesen ? Vagy annyira profi , hogy csuklóból írsz hozzá drivert ? Nem hiszem ! Akkor miről is beszélsz , melyik megoldásról ?
Én Geforce2 ti 64Mb -os kártyát használok Ubuntu 8.04.3 Lts -el , mert már a Jaunty -ban lévő kernellel sem működik a 3d , mivel Legacy kategóriába sorolta a gyártó ezt a kártyát . Most akkor mi van ?
Az van , hogy pl..míg egy Geforce2 Mx-el megy az Ubuntu 9.04 , meg talán a 9.10 -is , addig az én karimmal már nem mennek ezek a kiadások 3d-vel . Miért ? Mert az Mx-hez azt hiszem a 96.xxx -os verziószámú driver kell , ami még támogatott a jaunty -ban lévő újabb kernellel . Viszont az én kártyámhoz a 71.xxxx számú driver való , ami már a legacy kategóriának is a legalja ! Hol ott az én kártyám anno 70.000 ft körül volt , míg az Mx-es Geforce2 jóval olcsóbb volt , amiből jóval többet adtak el . Ebből gondolom , hogy ezért támogatja még jobban az Nvidia a Geforce2 Mx -es kártyákat .
De neked külön becsókolok a meleg sz@r -ig , ha írsz nekem drivert a Geforce2 Titanium kártyámhoz , amivel tudom használni majd pl..a következő Lts kiadást ( amit nagyon várok ! ) . Szóval kártya csere lesz kis barátom , de valószínű , hogy komplett gép !
Be kell látni , ami nem megy nem kell erőltetni és kalandba verni magadat vagy esetleg másokat !
Ismét felteszem a kérdést : hogyan oldod meg a problémát , ha a gyártó nem csinál drivert Linuxra , egy bizonyos típusú Hardverhez ?
Várom válaszod és a "megoldásod" !
Szia..