Szerintem aránylag jó és racionális cikk, bár a PC-k kihalását mint olyat, én nem tartom valószínűnek. Addig biztos nem, ameddig nem lesznek összecsomagolható, nagy méretű monitorok, vagy ameddig az embernek lesz igénye leülni valami elé, és ameddig az embernek lesz rá igénye, hogy szét- és összeszereljen dolgokat.
Ugyanis, ha megnézed, a PC mindezt nyújtja: nagy monitor, be tudsz ülni elé, és ha valami nem tetszik benne, hát kicseréled.
Ha az okostelefonok kijelzőjét kellene bámulnom naphosszat, megvakulnék, olyan kicsi. Még a noti 1024x768-át is nehezen szoktam meg az 1280x1024 után, és csak egy 17"-os monitorom van!
Nyilván a jövő a gép + HDTV, viszont hogy egy sima dobozt tegyél le mellé, amit nem bütyköhetsz, nem cserélheted a perifériáit... Én aligha tudnám elképzelni, hogy ilyen legyen. Imádok szét- és összeszerelni mindent, és nem hiszem, hogy egyedül lennék a dologgal. Ezért is váltottam Linuxra, mert úgy állítom be, ahogy akarom.
A PC-nek nem lesz egyhamar vége szerintem, és épp ezért a desktopra telepített Linuxoknak sem, hacsak ki nem váltja a Hurd. :]