VadkutyaElőre bocsájtom hogy rendelkeztem teljesen működőképes Skype-al mielőtt engedtem frissülni!
Igaz pulseaudio nincs a gépemen mert akkor a Skype működésképtelen teljesen, főleg a normál béta verzió ami megelőzte ezt a kritikán aluli valamit amit most alkottak.
De pulse nélkül a sima béta verzió is működött kamera hang ahogy kell.
Ráadásul hangminőség is jó volt.
Mivel fenn VOLT a gépemen a Skype tároló hagytam frissülni mivel fel ajánlotta a frissítést.
Eredmény hogy gyorsabban indult a program, de a teszthívás néma maradt.
Állítottam a mikrofon bemeneten, akkor lett hang de élvezhetetlen minőségben.
Hasonló mint a Star Wars-ban Darth Vader hangja. Mély torz és statikus zajjal tele.
További kimenetek kipróbálása után csak vagy statikus zaj, vagy csak csak két másodperc után már mondta is a szokásos befejező szöveget...
A kamera teszt hatására összeomlott az egész rövid fagyás után.
Ekkor letöröltem a Skypeot, meg kerestem a megmaradó mappákat /home/felhasználónév valamint /usr/share és töröltem ezeket is hogy tiszta lappal induljak.
Újra telepítettem most az oldalról letöltve, eredmény ugyanez.
Ismét letöröltem, teljesen(a megmaradó mappákat is szintén) és fel telepítettem a pulseaudiót amit egyébként még a rendszer telepítésének elején a sok gond miatt kerestem hozzá lounchpadon tárolót, és az még fenn volt csak ki volt véve a pipa előle hogy ne zavarjon be mivel megváltam tőle. Mert mikor felvettem azt a tárolót utána nem omlott össze a hangrendszer fél óránként mint előtte.
Tehát pulse fel, gstreamer-properties visszaállít, újraindítás....
Skype telepítés, eredmény a fentebb leírtak szerint történt.
Mivel "TAPASZTALATLAN" és buta vagyok, nem Linux guru ezért eltávolítottam az egész elcseszett verziót a pulsét, beállítottam a multimédia rendszert, töröltem a Skype tárolót a listából. Van egy deb. csomagom a stabil "régi" Skype verzióból és azt feltelepítettem.
A hang mindenféle hókusz pókusz nélkül azonnal jó volt teszthíváskor.
A webkamera zöldes villódzását a következő paranccsal megszüntettem: sudo mv /usr/bin/skype /usr/bin/skype-bin; echo -e '#!/bin/sh\n\nexport LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so\n\nskype-bin' | sudo tee -a /usr/bin/skype; sudo chmod +x /usr/bin/skype
Ez egyébként nem csak a stabil Skypeon teszi rendbe a webkamera képét hanem a használható sima béta Skype verzión is tökéletesen működik.
Szóval ennyi telt tőlem egy "TAPASZTALATLAN" kezdő Ubuntu felhasználótól aki most használ vagy két éve Skype-ot Ubuntun.
Egyébként szerintem ha a Linux hangrendszere követi a Fedora eszetlen kiforratlan újításait, és ilyen tré minőségben integrálják azt az Ubuntuba és a többi Linux rendszerbe akkor bizony sokan elpártolnak tőle akik nem akarnak warez windowst, vagy windows7-et venni és esetleg emiatt a gépet kidobni vagy kicserélni egy rakás alkatrészt mert nem a legfrissebb és legmenőbb hardver.
De a Skype is hibás hiszen nevetséges hogy igazán jó és probléma mentes kliens programot képtelenek készíteni évek óta.
Persze az se mellékes kevesen vannak a Linuxosok és kicsi a piaci értékük.
De ilyen minőség mellett bolond lennék előfizetni a Skype-ra.