Bigo72Sziasztok !
Hát gyerekek , ezt a lassulást pár napja én is tapasztaltam miután lecseréltem a 8.04.3 Lts - 8.04.4 Lts -re . Nem tudom mi történt , mindent rendesen telepítettem , VGA driver stb... , mindent úgy csináltam ahogy eddig és éreztem , hogy valami nem stimmel annak ellenére , hogy még csak a tiszta rendszer és a fontos dolgok voltak felrakva . Aztán tegnap jött egy kernelfrissítés 2.6.24-26- ról 2.6.24-27 -re és azóta jó . Tehát a probléma megszűnt !
Ezt a "redőnyhúzogatós" dolgot én addig is úgy oldottam meg ( mivel nem használok compizt ) , hogy bekapcsoltam a drótvázas szolgáltatást :) Ami annyit tesz , hogy ha megfogom az ablakot amit odébb akarok rakni , átkapcsol drótvázas megjelenítésre , ezáltal sokkal gyorsabban tudtam rakosgatni az ablakot :) Figyelem : "Azonban a drótváz szolgáltatás ki van kapcsolva, ha az akadálymentesítés be van kapcsolva." nálam ezzel nem volt gond , mivel nem használom az akadálymentesítést .
Drótvázas megjelenítés bekapcsolása , ablakok mozgatásakor : Alt+F2 majd írjuk be gconf-editor itt a megnyíló ablakban /apps/metacity/general/ -résznél találjuk a jobb oldalon a reduced_resources bejegyzést , ott kell bepippantani a négyzetet és máris müxik . Jó volt addig ez a megoldás ideiglenesen , amíg nem jött a frissítés , aztán már kikapcsoltam .
Üdv..