KimariteMi nem jó? Minden OK. Amikor angol nyelven települ az Ubuntu, akkor létrejön a /home/felhasználónév mappa, ám a Nautilus – amíg ennek a felhasználónak a mappájában (vagy attól a könyvtárszerkezetben lejjebb lévő helyen) tartózkodsz – nem a felhasználónevedet jeleníti meg, hanem Home-nak címkézi. Amennyiben a Nautilusban feljebb lépsz a felhasználód könyvtáránál (a home-ba), akkor ott a Nautilus fő ablakában normál nevén megjelenik a felhasználói mappád (illetve, ha van több felhasználó, akkor természetesen valamennyi felhasználó mappája), vagyis nincs átnevezve egyetlen a /home alatt található felhasználói mappa sem, csak a Nautilus az éppen aktív felhasználó mappáját Home-ként jeleníti meg.
Ha Kutyafüle felhasználó belép a fiókjába és elindítja a Nautilust, akkor ott, ahol azt várnád, hogy kutyfule legyen a mappa neve, helyette a Home díszeleg. Ez viccelt meg minket, ezért nézett ki úgy elsőre, hogy nincs a kérdezőnek saját mappája.
Feltettem egy angol nyelvű Ubuntut agyoncsapott nettel, így pont ugyanolyat kaptam, amilyen a kérdezőnek is van. Feltelepítettem a Thunart, talán így jobban látod miről is van szó. (Felső a Nautilus, alsó a Thunar.)
Aztán feltettem erre a rendszerre azokat a Nyelvi fajlok mappában lévő csomagokat, amik itt tegnap letöltésre lettek javasolva behálózatlan ubuntus géppel rendelkező kollégának és átállítottam az alapértelmezett nyelvet magyarra.
Bejelentkezés után erről is csináltam neked egy fotográfiát.
Magyar nyelven is ugyanez a szitu, az éppen aktív felhasználó mappáját a Nautilus Saját mappának aposztrofálva jeleníti meg.