s.istvan0803Nagy tisztelője vagyok Kimnek, remélem nem zavarlak össze azzal, ha előállok egy némileg párhuzamos verzióval.
(Abból indultam ki, hogy az ubuntus gépen már a telepítéskor sem volt internet és ezért lett angol nyelvű, így hát én is csináltam egy próbatelepítést, ahol levágtam a netet, így az .iso tartalmán kívül semmi nem került a rendszerre.
A feltételezésem az, hogy se GDebi, se Synaptic nincs a gépeden.)
1. Szóval XP alól kattanj erre a linkre és jobb fent található „Download-> Download as .zip”-et választva ments le mindent a pendrive-ra.
2. Vidd át az egészet a net nélküli ubuntus gépre és ott az Archívumkezelővel (Archive Manager) csomagold ki.
3. Kezd a mókát a GDebivel (csináltam neked hozzá egy pici leírást is).
4. Utána jöhet a Synaptic. (Az ahhoz mellékelt szövegfájl már csak az esetleges terminálos utasításokat tartalmazza, a GDebi telepítéséhez tartozó kicsiny leírás itt is érvényes, ha a konzolos utat választod.
Lehet azonban, hogy egyszerűbb ha a GDebivel rakod fel a csomagokat. A sorrendiséget viszont ekkor is kipuskázhatod az 1.txt-ből.
5. (Én csak felraknám a VLC-t, de ha nem akarod, akkor ezt kihagyod, de akkor a Kim által javallt csomagokat kell feltenned, hogy AVI-t tudj nézni. )
Elindítod a Synaptic-ot.
File-> Add downloaded packages
Kitallózod a kicsomagolt VLC mappát… (innen már menni fog).
6. Nyelvi fájlok
Kísértetiesen hasonlít az előbbihez:
Synaptic – File-> Add downloaded packages
Csak most a kicsomagolt „Nyelvi fajlok”-at kell kitallóznod.
Ezután én úgy csináltam, hogy a felső panel jobb szélén a fogaskerék szerű ikonra kattintottam;
SystemSetting-> Language Support
A „Language” fülön a „Language for menus and windows” részen ott lesz legalul halványan a „magyar”, rákattintottam és a fogd és vidd módszer segítségével lista tetejére húztam, aztán pedig „Apply System-wide”.
A „Regional Formats” fülön is érdemes ehhez hasonlóan a „magyar”-t beállítani, aztán ki-bejelentkezés.
(Ha éles a szemed nyilván észreveszed, hogy a nyelvi fájlok kissé ki lettek bővítve a Kimarite által javasolthoz képest, még egy frissebb Firefox is bekerült a csomagba, ezért lett ilyen „nagy” a mérete, de remélem ez nem gond.)