Épp arra kerestem megoldást, hogy filmnézés közben hogyan lehetne kikapcsolni a képernyő energiatakarékos módját, ugyanis hiába tiltottam le mindenhol a képernyővédőt, elsötétítést és miegymást, ugyanúgy elsötétül.
Ekkor jutottam a /etc/X11 mappába, ahol rákattintottam az Xsession nevű fájlra, majd a megjelenítésre. Ahelyett hogy megjelent volna a tartalma, az egész gnome meghülyült, gombok tűntek el a tálcáról, órából, internet tálcaikonból kettő volt, majd eltűntek, újra megjelentek, villogtak az ablakok, a tilda nevű program is megjelent és nem csukódott be, egyszóval villogott és ugrált minden. Persze az ember nem mindennap turkál abban a mappában, de meglep hogy ez linuxon egyáltalán előfordulhat. (Ubuntu 9.10, Szinte friss telepítés a gép)
Érdekelne hogy másnál is ugyanez-e a helyzet, és ha az energiatakarákos mód elkerülésére van olyan megoldás, ami csak akkor kapcsolja ki, mikor filmet nézek, megköszönném.(vlc-ben is be van pipálva a képernyővédő kikapcsolása, de semmit sem ér.) Kedvelem az Ubuntut, de mindig belebotlok valami dühítő apróságba, ami megingatja a bizalmamat.