Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok, már annyi segítséget kaptam tőletek.
Keresek egy olyan Linux-ot, ami gyengébb gépeken is vidáman elfut, és támogatja a vezeték nélküli internet hozzáférést.
Maga a gép egy (PIII 650Mhz-192 Mb RAM) laptop. Kipróbáltam rajta több verziót, mint Ubuntu, Mandriva, Suse, Uhu.
Mindegyikkel működik, csak a gond az, hogy a mai Ubuntu és a Mandriva már elég gépigényes és bizony lassúcska. Az Uhu 1.0 az száguld rajta, viszont nem, hogy nem látja a WiFi kártyát, de még csak be sem kapcsolja. Tehát ez tökéletes lenne, ha.....
Az Ubuntu nem kezeli a Linksys WPC11 kártyát, de legalább világít a zöld LED, tehát itt csak driver gond van. Érdekes módon a Mandriva tökéletesen kezeli ezt a kártyát, minden működik, csak lassú (Gnome ablakkezelő).
Tehát az lenne a feladat, hogy vagy bele varázsoljuk az UHU 1.0-ba a WiFi-t, vagy tudtok ajánlani egy kis gépigényű WiFi támogatottságú rendszert.
Azt már csak félve kérdezem, hogy van e arra mód, hogy a Mandrivából valahogy kiszedjük ezt a drivert, hiszen ezzel tökéletesen működik.
Mielőtt valaki egyszerűbb ablakkezelőt ajánlana, jelzem végig próbáltam az elérhető egyszerű ablakkezelőket, sajnos azt tapasztaltam, hogy ahol a Gnome is lassú, ott ezek sem gyorsulnak fel igazából, cserébe nem olyan komfortos a kezelésük.
Remélem nem kívánok lehetetlent.