bobi64Hát én - mint már korábban jónéhányszor írtam - nem vagyok egy Linux guru, sőt pl. Te is adtál nekem hasznos tanácsot itt a fórumon, de nekem az a tapasztalatom, hogy ha 2-3 hetente elindítom a Win-t, és megnézem az adatok partíció töredezettségét, akkor bizony látni, hogy töredezett. Addig még sohasem vártam a töredezettségmentesítésnél, hogy az ellenőrzésnél azt írja ki, hogy "töredezettségmentesíteni kell a kötetet", én mindig 2-3 hetente töredezettségmentesítek, és ez bőven elég. Úgyhogy nem tudom, hogy mikorra lenne véglegesen töredezett. Szerintem, ha már egyszer hordozható a vinyód, érdemes valamelyik ismerős Win-es gépére rádugni, és megnézni mi újság vele. Ha kell, arra a gépre rácsatlakoztatva is el lehet végezni a töredezettségmentesítést. Én is megbántam már ezt az NTFS partíciót, de még akkor telepítettem így a gépet, amikor az Ubit csak próbálgattam, és Win-en dolgoztam, meg általában azt használtam. Most már csak babonából, vésztartalékként van a gépen az XP. Linuxos NTFS töredezettségmentesítőről sajnos nem tudok, de engem is érdekelne.