current88 Skullyeskü lehet kipróbálom este ha már negyon nem leszek magamnál a sudo killall bash parancs hatását :) just for fun :)
Dr. Anonymous SkullyAmúgy mit csinál ez a sok szmájli? Gugli nem lát az orráig se. :/ Annyira meg nem vagyok férfi, hogy a parancssorba belenyomjam.
simzer dcwmÉs azt hogy patch-eled, hogy valaki a debcsomagba belerak egy szkriptet, ami törli a root könyvtárt?
Skully simzer+1, ennyi erovel mindent lehetne patchelni, nem mellesleg forkbombokkal szoktak szerverterhelhetoseget figyelni.
dcwm simzerMost konkrétan arra gondoltam, hogy beleraknak a kernelbe, vagy x helyre egy olyat ami EZT amiről a téma szól letiltja.
maat Tetszőleges kód futtatásával bármilyen rendszeren lehet kárt okozni. Ha nem lehetne, akkor használni sem lehetne a rendszert. Egyébként a rekurzív programhívásnak is megvan a maga helye, szóval ezt letiltani értelmetlen lenne.
Skully dcwmMit? Szerintem ahhoz, hogy ezt beirja valaki, nem kell tudas. Egyszer volt egy ilyen atveres, hogy hat ezzel elo lehet hozni egy easter egget a shellből, az ember meg bevette.
Tomka dcwmSzóval le kéne tiltani a kernelben a rekurziót... Meg az rm -rf jellegű dolgokat... Meg egyáltalán: hülye felhasználó ne töröljön! Ne is nevezzen át! Ha új fájlt hoz létre, azzal is csak a gond van... Erről nekem Murphy jut az eszembe: "Készíts olyan rendszert, amit a hülyék is tudnak használni. Csak a hülyék fogják használni."
Skully dcwmHat nem mindegy. Ezt nem kell mar megcsinalni. Vagy kell? Ezt mar sehol nem kell megcsinalni, mert ott van evek ota.
fulopr dcwmgondolom béla sem tölti le, ha oda van írva hogy megolom_a_pcdet.sh :) de pl ha webcamera patch-ként (vagy vmi más) van fenn a neten akkor már igen... a tárolókban nincs bent minden. onnantól meg hogy oldalról töltesz le patch-et vagy driver-t ki vagy téve annak aki írta. a legtöbbször ezeket sudo-val futtatod hogy települjön és azt csinál amit akar. meg a képernyőre is azt ír amit akar. véletlen a kártékony rész nem jelenik meg a log-ban pl :P :) tudom meg kell nézni mit csinál... de ugye egy komolyabb scriptet nem értesz meg 5 perc alatt...