Mészáros TamásEzt a Windowsos megjegyzést ha nekem címezted (az előzményből ítélve), akkor az a válaszom, hogy igaz, Wondowson úgy megy, ahogy kell. Sőtt precízen tudom mérni a forgalmamat. SMS-t küldeni-fogadni. Még le is osztottam a mobilnetet több gépre :D
Csak:
Itt az lenne a cél, hogy mivel az Ubuntu nem kereskedelmi szoftver, ezért csak így tudsz előre vagy hátra lépni ügyes-bajos dolgaidban. Itt közösen próbáljuk meg kiagyalni, hogy miként lehet ezeket megoldani. Ezt adott esetben egy olyan ember is olvashatja, aki dolgozik az Ubuntu fejlesztésén, és mondjuk a közel jövőben felhasználják az ilyen infókat a fejlesztéseknél.
Azért alapvetően mindig halad valamicskét előre. Van amiben sokkal jobb mint a fizetős verzió, és van amiben a közel jövőben se lesz jobb.
De azért azt gondolom, hogy amíg kb. 10 évvel ezelőtt nem jelentette azt, hogy neted is van, ha van egy géped, ma már egy számítógép birtoklása egyenes következménye, hogy netet is akar hozzá az ember. Azt is mondhatnám, hogy vele jár! Ezért erre a kérdésre fokozottabban kell fellépnie a fejlesztésnek, mert lehet, hogy döntő többségében itt bukik meg a dolog, amikor az ember esetleg szétnéz, hogy mik az ingyenes alternatívák, és lehetne nagy mellénnyel mondani, hogy bármilyen netet be tud üzemelni bármilyen gépen Ubuntu alatt akár egy 3 éves gyerek is! :D Na de félre az idétlenkedést, egyik Media Marktban hallottam, ahogy az eladó lefikázta a linuxot, konkrétan az Ubuntut, mert a vevő vett egy laptopot oprendszer nélkül, volt mobilnete, felrakta otthon az Ubuntut és nem ment a net. Erre visszament oda, ahol vette, és ott közölték vele, hogy ezért is kell kereskedelmi szoftvert használni, mert akkor nem lesz ilyen baja... Úgyhogy az ilyenek miatt is érdemes ezzel foglalkozni