Dr. AnonymousValahol igazat adok neked, de mégis meg tudom érteni paprika problémáját. Anno, mikor első linuxom felkerült az akkori gépemre, én sem tudtam, hogy mi az a terminál, hol találom meg ilyesmi. Amikor egy problémamegoldásnál - egy már akkoriban is linuxban meglehetősen jártas - barátnőm telefonon (netem nem volt) közölte velem, hogy akkor most nyissak egy terminált és pötyörésszem bele azt amit diktálni fog, akkor kerekedett nekem is a szemem. Első és legkézenfekvőbb kérdésem nekem is az volt, mint paprikának, hogy hol van az a terminál? Aztán amikor meglett, és meg is nyílt, akkor bután pislogtam a kurzorra mert halvány lilám sem volt róla hogy ez mitől nagyszerű eszköz, amikor egy nyomógomb, fülecske, izémiazma csúszka sincs rajta... Persze azóta sikerült ráérezni a rendszer ízére és sikerült elsajátítanom pár alap dolgot, de a barinőm hathatós segítsége nélkül azt kell mondjam sehol sem tartanék. Ő mondta meg, hogy a google az jó arra is hogy a hibaüziket bemásolva oda megoldásokat kapjak a kérdéseimre, neki köszönhetem, hogy az ubuntu.hu-hoz hasonló fórumok olvasgatására vetemedtem, és még sorolhatnám. De windózhoz szokott kezdőként nem ehhez voltam szokva, és kellett némi idő, amíg megtanultam, hogy mi mire való, elsajátítottam bizonyos szakkifejezéseket, és végül kezdtem tudatos felhasználóvá válni... Ám elég élénken él még bennem az emlék, amikor is jó ideig csak nyomkorásztam otthon az OS gombocskáit, próbálgattam a programokat, és abszolút el voltam veszve a linux új és ismeretlen világában, ahol semmi sem úgy működött, ahogy addig megszoktam. (Bár kétségtelen, azért volt hasonlóság is.) Egyszóval átérzem paprika kétségbeesését, hisz anno én is nagyon hasonló dolgokon mentem keresztül. De ő legalább rátalált erre a fórumra.
A fentiekkel csak azt akartam mondani, hogy OK hogy tanulni kell, de ha nincsen kitől/honnan mert nem tudod hogy hol/hogyan keresd, merre leled az infot/illetőket, akkor persze hogy elkeseredik az ember. Azrét, mert neked/nekem és sok emberkének itt vmi már triviális (gondolok itt a hozzáálllásra, alapelvekre, nagyon alap infos dolgokra) az korántsem bizti hogy másnak is az lesz, főleg, ha windózon szocializálódott az illető (mely utóbbi elég sanszos).