DjiboutiSziasztok!
Nekem a finereaderhez hasonló program hiányzik linuxra, meg valami profi beszédszintetizátor, ami tud magyar nyelven. Mivel én látássérültként használom az ubuntut, ezért vine szóba sem jöhet, mert ott nincs beszédtámogatás. A sky-pe is jó lenne, ha gtk-s felülete volna, akkor ugyancsak akadálymentesen lehetne használni. De talán majd az empathy 2.30-as megoldja az audiohivással kapcsolatos problémáimat, és nem leszek rászorulva a skype-ra, amit csak pidgin skype plugin-en keresztül tudok irányitani, de a skype beállitásait már nem lehet elérni vakon ezzel a megoldással. De sokkal több a pozitiv tapasztalat, mint a negativ az ubuntuval kapcsolatban, úgyhogy még mindig csak nyertem rajta, hogy otthagytam a wint, aminek csak egyre bonyolultabb lesz számomra a kezelőfelülete. Ubuntuban ugyan meg kellett tanulnom olyan akadálymentesitett disztribúciót késziteni magamnak, ami az igényeimnek megfelel, de szerencsére jó tanáraim voltak, igy a 9.10-es ubuntuval szinte minden vágyam teljesült, amit a rendszertől elvárhatok.
Norbi