walnutSzia!
Azért ennyire nem vagyok ám "analfabéta".
Nvidia 9600GT-m van (Gigabyte gyártmány), Gigabyte G31M-ES2L rev1.1 alaplappal.
A BIOS-ban úgy van/volt/lesz beállítva, hogy ha nem érzékel kártyát a PCI-E foglalatban, akkor használja az alaplapit, egyébként nem. Windows 7 alatt pedig hardver hiányában nem is engedi feltelepíteni az Inteles VGA kártya driver programját.
Az egész gép szervízbe ment, "alaplapos" volt. Adtak egy másik alaplapot, ami szintén Gigabyte G31M-ES2L, viszont ez már rev2.0 .
Először én is az nVidia honlapról letöltött driverre gyanakodtam, de a régebbi, és a gyári lemezen lévővel is ezt csinálta.
Érdekes, hogy a Windows 7 élmény-indexben egyszer, a Windows Update által felajánlott driverrel kapott 6,6 pontot a VGA kártya, utána 5,8 és 5,9 értékre esett vissza, mint ok nélkül.
A rev2.0-s alaplappal viszont 6,8-at kapott, semmi sem szaggat, megy minden, mint régen.
Az alaplaphoz a gyártó honlapjáról, a TV-tuner kártyához szintén a gyártó honlapjáról szedem le az adott hardverhez tartozó legfrissebb drivert.
A 9600GT-hez pedig az nvidia oldaláról, és természetesen meg szoktam nézni, hogy támogatja-e az adott driver a kártyámat.
Mindenesetre köszi a tippet! :)