Nos én egyből élesben próbáltam a 10.04-et.
- Boot-oláskor eltűnik a kép; kikapcsola a monitor. Ilyenkor NE ilyedjünk meg, kb. 1-2 perc múlva újra bekapcsol, és akkor működni fog. Egy csomagfrissítést követően ez a hiba megszűnik.
- Szintén boot-oláskor még az elején látható egy folyamatjelző csík a kép alján (felette semmi más, csak feketeség). Nálam ez a csík 3 színben "pompázik": kékben, világoskékben és fehérben, egymás tetején. Ezek gyorsan végig szaladnak, ám ha a /etc/fstab-ba direkt beteszünk valami állandó felcsatolandót, akkor lassabban fut végig ez a folyamatjelző. Én munkámból adódóan állandóan távoli szervereken kell legyek, így curlftpfs-sel direkt felcsatoltam 7 FTP kiszolgálót a /etc/fstab-ba. Ennek az lett az eredménye, hogy az Ubi 1 óra alatt se boot-olt be. Megoldás: ki kell tenni a felcsatolásokat egy bash szkriptbe, és akkor a futó rendszeren indítani a mount-olásokat.
- A frissen telepített rendszer még mindig a hibás 0.9.2-es curlftpfs-t tartalmazza, ami FTP-n lévő fájlmódosításkor a mentés helyett a fájl tartalmának kiürítését végzi. Itt is vissza kell térni 0.9.1-hez, az jól működik.
- Az nVidia driver élesítés után látszólag nem történik meg az effektek bekapcsolása, és fagyogat tőle az X szerver. Megoldás: egyszerűen újra kell indítani az Ubi-t.
- Felraktam az Opera-t (a legújabbat), ami első indításakor felzabálta a 4GB memóriámat... De a 2. indítástól már jól megy, és azóta sem tudom mi okozhatta ezt.
- Nincs hangom. Alaplapi ATI HD hangkari, ami 9.10-ben jól ment, itt meg meg sem szólal. A hardver jelen van, de nem szólal meg. A mixer-ben sem lehet hangerőt állítani. Illetve ha Flash-sel Youtube videót akarok nézni, akkor az összeomlás-jelentő kiabál, hogy az npviewer.bin megdöglött. De a videó lejátszható, csak nincs hangja. Arra tippelek, hogy a flasplugin-nonfree csomag veszik össze a rendszerrel valahol, de nem találtam még erre megoldást.
- Az új GNOME-ban egy könyvtár tartalmát nézve nem tudom az elérési utat szövegesre állítani, csak ezek a gombos kattintgatós izék vannak. Nekem meg jól jött a 9.10-ben, hogy sok elérési utat onnan csak Ctrl+C/V módszerrel kimásolhattam. Miért nem lehet szövegesre váltani???
Egyelőre ennyi az észrevételem. Most elkezdek dolgozni benne, VPN-t használva. Meglátjuk az hogy megy az Alpha3-ak...