cstd81szerintem igazad van . Kapok ajándékot és még jól le is b@szom azt , akitől kaptam . Az a baja sok embernek , hogy az a tény -miszerint az Ubuntu teljesen ingyenes és szabadon használható , már oly természetessé válik számukra , hogy sokan úgy gondolják az már egyenesen jár nekik és ezért joguk van reklamálni és követelőzni is :) Kapok valakitől ajándékot ( mert az Ubuntu ajándék és nem járandóság , mint azt sokan hiszik ) és még jól le is cseszem , mert éppen nekem valami nem tetszik , vagy nem úgy működik ahogyan én azt elvárom .
Igen , el lehet menni üzletbe bárkinek , vagy meg lehet rendelni olyan 30-50 -ezer között ( nem tudom most mennyi ) pl a Windows7 -et és majd ha valami nem tetszik , lehet menni reklamálni ( de hova ? ) . Nehogy már a lekvár főzze be a nagymamát ! Azért gondolkodjunk már egy kicsit gyerekek .
Az Ubuntu vagy éppen bármelyik nyílt forráskódú , szabadon használható disztribúció nem csak a szabad és ingyenes használatra ad lehetőséget , hanem a szabad választásra , döntésre is . Ebből következik , hogy senkit sem köteleznek ezen szoftverek fejlesztői az általuk létrehozott termék (ek) használatára . Ezért senkinek sem hiszem , hogy bármi joga lenne reklamálni stb... A döntés , hogy valaki fizetős vagy szabad , nyílt forráskódú szoftvereket használ -e , mindenkinek a sajátja és ezt nem kéne elfelejteni !
Ui : Ha valami nem megy , akkor türelem....majd megoldják ha sorra kerül !Ha meg olyan szoftverrel dolgozik valaki , amire nincs alternatíva az úgy sem fog Ubuntu -t használni ( szerintem ) .
Üdv...