Feltelepítettem, pedig anno a 9.10-es bétája eléggé bugos volt. Ezzel szemben a 10.4 szépen működik, eltekintve valami egyszeri összeomlás üzenettől a panelen a legelső frissítés előtt.
- Érdekesség, hogy a wifinél be kellett pipálni az automatikus csatlakozást, különben nekem kellett rányomni egyet az ikonra - gondolom javítják.
- Tetszik, hogy van ékezetes betű a rendszerindító menüben.
- Az indulást mértem, és 10 másodpercet vert rá a 9.10-re, tetszik.
- Alvó állapotból és hibernálásból hamarabb felkel.
- Tetszik, hogy a felső tálcán egységesek az ikonok, így nagyon jól mutatnak rajta.
- Érdekes ez a gwibber kliens, de nem arra tervezték, hogy a facebook üzenőfalon nyomonkövessük a farmville-t vagy az egyéb játékokat. A twitterhez jó, csak hiányolom a listák megjelenítését.
- A gmail netes felületét használom, de kíváncsiságból beállítottam imap-ra az evolution-t. Sajnos a tálcán ülő értesítő boríték ikon nem mutatja az új leveleket - gondolom javítják. Az empathy-nál viszont szépen jelez.
- Tetszik ez a fekete hátterű, lekerekített sarkú értesítő felület, habár néhol még villog.
- Nem tudom, hogy ki mondta azt, mennyire szép a rendszer indulása - szerintem elég béna és primitív az a pár pötty. Minimum egy oda-vissza futó animált fénycsíkot tartanék elfogadhatónak, de ezt úgyis le szoktam cserélni a frissen telepített rendszerben.
- Java, flash, kodekek stb. gond nélkül települtek.
- Tetszik az ubuntu one integráció és a mappáim szinkronizálásának lehetősége.
Összességében sokkal több benne a pozitívum, eddig nagyon tetszik. :)
Valaki leírhatná a medibuntu tárolót a 10.4-hez.