Kovács János24(Folytatom, mert nem szeretném, ha úgy tűnne, mintha a levegőbe beszélnék...)
Az elakadásom pontja tk. ott volt, hogy nem találtam a mountolási opciót, mert az ki volt szürkülve.A "Mounting a Partition" fejezetet elolvasva a Geparted helpjében, a lábjegyzetben mindössze meg annyi áll, hogy "Mount not visible, then geparted does not know where the partition sholud be mounted." Ennyi. Hogy hogyan tovább, arról semmi info!
Itt kaptam azután azt a tanácsot, hogy a Storage Device Managerrel (ha jól emlékszem a névre, mert most nincs felrakva) kell mountolnom. (Ezt honnan kellett volna tudnom?)
Ezt meg is tettem, a mountolás sikerült is a /media/xxx pontra (nem emlékszem a pontos jelzésre). Nem nagyon értettem, hogy miért ide akarja csatolni az oprendszer (más opciót nem is engedett), és nem valamiféle "egyenrangú foldert" akar csinálni az oprendszeres partícióval, hanem azt belerakja egy médiás folderbe "valahová".
Amikor meg megpróbáltam megnyitni, hogy "rakosgassak", akkor meg nem nyílt meg. Időközben - nem tudom, hogy mit cselekedtem, de - megjelent egy olyan folder is, hogy "lost+found", ami ugyancsak megnyithatatlannak bizonyult, és amit nem tudtam mire vélni...
Ekkor döntöttem az újratelepítés mellett, mert zűrzavarosnak találtam a helyzetet, és mert tapasztalataim szerint egy bizonyos ponton túl rentábilisabb újrakezdeni, mint sem számomra tovább a sötétben tapogatódzni. S egyébként meg használni is szerettem volna az ubuntut, mert ugye a dolgokat azért intézni kell...
Végül is - mint az előzőekben írtam - időközben számomra minden fontos alkalmazást telepítettem, s most néhány dolgomat elintézve majd újra neki fogok a partícionálásnak - segítségetekkel és tapasztalataimmal.