kybersasÜdv néked kiváncsi lélek! :)
Tényleg csak folyamatos próbálgatással lehet előrelépni, és jópárszor generál az ember hibát magának, míg körvonalazódik a rendszer felépítése. Ez kell ahhoz, hogy a későbbiekben tudja milyen keretek között mozoghat és ezt mennyire tudja hozzáigazítani elvárásaihoz.
Éppen ezért örülök ennek a topicnak, mert itt lehetőség nyílik tapasztalatcserére, fejlődésre. Ha összedugjuk a fejünket, lepróbáljuk egymás remixeit, véleményezzük, majd pedig idővel csinálunk hozzá egy segédletet másoknak, hogyan foghatnak neki, akkor véleményem szerint sok ember neki fog látni saját kis személyreszabott rendszeréneek "összelegózásához". :)
Igen Sevoir nagyon kreatív, gyakorlatias és segítőkész, jó is hogy mondtad Puzzle-t
Minden csak fránya idő és energia kérdése. De ahogy b2man-nak is ígéretet tettem remix véleményezésre úgy majd Őuzzle-t is megnézem kiaz, miaz, miféle... :)
Fórumon baloldalt információs sáv remixekkel, összeállítással kapcsolatban? Ezzel kapcsolatban valahogy kicsit szkeptikus vagyok. Nem hiszem, hogy akarnának, vagy tudnának erre felületet biztosítani. De meg kéne kérdezni és akkor biztos kiderül mennyire támogatják az ötletet, vagy milyen más egyébb alternatívát tudnának javasolni (ha akarnak). "Néma gyereknek az anyja is süket..." :D
Pl. remix összeállításnál nagy segítség volna, hogy kinek mik a legszükségesebb programok, azok milyen környezetben futnak, mennyi hellyet foglalnak.
Ubuntu Tweak-et én is felraktam hisz az ember későbbiekben kényelmesen telepíthet programokat, módosíthatja a forrásokat, tisztántarthatja rendszerét, és ehhez képest macskapiszoknyi helyet nem foglal, baromi kényelmes. AbiWord-ről viszont kevés a személyes tapasztalatom. Tudom hogy helyigényéhez képest barátságos a külseje, de nagyjából ennyi, mit tudok róla. Ezt csak azért hoztam fel mert Open Office nagyon jó hejj-hejj-hejjj szóval egyre helyigényesebb, nehezedik, de a későbbiekben pl bármikor telepíthető, addig ott van AbiWord b2man remixében
Média csomagban pl. nem tudom hogy gstreamer kodekek közül konkrétan melyik mire való, ennek utána kell járjak. LiveCD-n hely nagyon lényeges, kompromisszumot kell kötni a praktikusság és a helyfoglalás közt.
Én pl. nem használok levelező klienst, megoldom webes felületen, tudom ezzel nincs mindenki így, de erre egy alternatíva lehetne gnubiff email értesítő, ha meg szeretné valaki magának thunderbird-et, vagy evolutiont, akkor pár klikkel vagy egy soros parancsal felrakja. elvégtére is levelezéshez kell működő internetkapcsolat, akkor meg már le is szedheti az illető. Nem mindegy az hogy 8MB vagy 60MB (saccoltam) szabad hely van live CD-n ami más alkalmazásra fordítható.
Sok sikert teszteléshez, ötleteid tapasztalataid várom, ha nekem is lesznek és érdekel téged ill. b2mant, vagy másokat, akkor szívesen megosztom.