Porter841: Eleinte nekem is marha kényelmetlen volt, de ma ha meglátom a Windows könyvtárkezelését, üvöltenem kell. Először is, hogyan lehet megoldani Windows alatt, hogy egy adott mappába (nem meghajtónévre, hogy C:, D:, stb.) csatolja az adott partíciót, illetve eszközt? Mert erre még nem jöttem rá.
Az hogy nem tudom újrarakni a rendszert anélkül, hogy a Documents and Settings mappát másolgatnom kéne, hogy ne vesszenek el az adataim, meg egyenesen idegbaj. Linuxon csak becsatolom a home-nak való partíciót a helyére, oszt csókolom.
2: Én nem nagyon használtam soha a TC-t, idegesített a számozás... Meg eleve nem állt kézre, szóval nem tudom, milyen igényeket támasztasz egy ilyen kétpaneles böngészővel szemben, de a TuxCommander nekem többé-kevésbé megfelel, csak a megnyitáshoz nem használja a GNOME alap beállításait. Na az tényleg copás...
3: Hardveres gondok vannak, a fejlesztők igyekeznek, de a gyártók nem túlzottan. Lesz ez még másképp.
4: A villogás nekem Flash-nél jön be, valahogy be lehet állítani...
5: Nos, a Flash-t nagyon sokan utálják. Könnyen lehet - állítólag - alkalmazásokat írni vele, épp ezért magasról tesznek a jó erőforrás-kezelésre, a Flash player meg szívbaj nélkül beáldozza a gép erőforrásait, hogy a tré applikáció fusson.
Ezt elismerték a Flash készítői is. Lsd.: Steve Jobs vs. Flash.
Szóval nem nagyon hat meg, hogy nem olyan jó a támogatottsága. Amúgy meg, ha nem tévedek, a Win sem bővelkedik Flash-szerkesztők tömkelegével.
6: Passzolom, de én sem nagyon láttam nyílt CAD-ot.
7: Ilyen gondom sosem volt.
Átlagfelhasználó? Hát, én egy gépre most raktam nemrég Xubuntut, a hálózathoz kellett egy fusesmb-t rakni, meg behegeszteni, mert Xfce van, de kb ez az, amit egy átlagjúzernek a Winhez képest plusz meló.
A szoftvertámogatás magas, csak azok minősége vagy alacsony, vagy más a használata.
A hardver meg majd lesz jobb, de szerintem nem az OS hibája, hogy nem elterjedt, inkább a marketingé.