hepalya vammut el sem indítom, bár itt van a gépen... nem idegesítem magam vele... engem a híváslista, az sms-ek soha nem érdekeltek... másrészt a wammuval csak letölteni lehet meg feltölteni, jelentős adatvesztéssel... nem mail szinkronizálásról beszéltem, hanem kapcsolatlistáról... azt meg nem tudja... mailt nem akarok szinkronizálni, de szeretném, ha az evolution kontaktlistám MINDEN KATTINTÁS NÉLKÜL, amutomatikusan meglenne a telefonomon és fordítva. Pontosabban ugyan az lenne a két lista, illetve ugyan ezzel művelet ezzel egy időben a gmail és a yahoo vagy live fiókom kontaktlistáját is szinkronizálhatná a telefonommal, stb... win alatt évek óta megoldott... hangsúlyozom a gombnyomás nélküli részt, természetesen a konzol is felejtős...
Szerintem egy irodai területre is szánt oprendszerben a kontaktlista, naptár, teendők szóval PIM dolgok különböző eszközök és tárolók közötti szinkronizációja elvárható minimum... ezen a téren a linux nevetséges... mondom ezt úgy, hogy 2 éve csak linuxot haszálok, nincs win a gépemen... 2 éve vagy manuálisan írogatom át a telefonkönyvem bejegyzéseit, vagy időnként előfizetek mobilnetre, és a telefonomat azon keresztül szinkronizálom a gmail fiókommal, amit aztán a gépemmel szinkronizálok... aztán visszafelé is... borzalmas... win alatt meg ha észervette a gépem, hogy közelében van a telefonom, minden szinkronizációt automatikusan, gomnyomás nélkül megoldott mind gép-telefon, telefon-internetfiók, internetfiók-gép relációban... legális ingyenes progival...