szim"Amire hivatalosan frissítesz a Nokia honlapról az is "gyári" csak újabb."
Az csak patch-elése a fent lévő szoftververziónak. Én kaptam egy alapjaiban újabb verziót rá, amiben teljesen más az érintőgombok elhelyezése és soknak a kezelése is, új funkciók is vannak rajta. Magyarán újra telepítették és új verziót kaptam rá, mint amilyen gyárilag volt rajta.
-Az internet böngésző(a beépített Nokia is és az Opera mini is rendszeresen kilép véletlenszerű időközönként. idegesítő böngészés közben, főleg ha elkezdi tölteni a friss tartalmat aztán kilép, utána meg keresheted a 8 új bejegyzést...
-A Fring messenger program automatikusa indul bekapcsoláskor, semmit nem lehet állítani ezen a funkción sehol. Nem sűrűn van kikapcsolva, de ez így nem épp normális, hiába telepítettem újra többször is, nem segített, a többi mobil-messenger pedig nem felel meg az elvárásaimnak.
-A legsúlyosabb probléma most jön. Mióta fel lett frissítve a szoftver a telefon véletlenszerű időközönként újraindul, de előtte elmosódik/szétcsúszik a kijelzőn a kép. Na ez pláne nem normális. Hiába az újabb szervizes újra-szoftverezés nem hiszik el mert ők nem tudták reprodukálni egy nap alatt. Így van egy rossz telefonom.
-Tetőzés képpen, a telefonhoz volt GPS előfizetés, mikor lejárt, nem lett meghosszabítva, mert mobilnetes előfizetésem lett, de ahányszor bekapcsolom a GPS-t mindig megkérdezi, hogy ellenőrizze-e az észlelt korábbi licenszet ami lejárt? Ezt a figyelmeztetést nem lehet kikapcsolni, ezt a Nokiában mondták. Ha nem OK-ézom le, viszont nem indul el a GPS.
-És a végére, ha teszek be képet vagy videót(PC Suite-tal, Bluetoothon keresztül vagy fényképezek/kamerázok) nem a 'Képek és videók' mappába menti el, hanem külön be kell navigálni az Alkalmazások>Fájlkezelő-n keresztül a mappák közt a kamera, képek vagy videók mappába, ráadásul a Videóközpont alkalmazás ami gyárilag rajta van, hol felismeri, hogy van rajta videó hol nem, a korábban listázott is eltűnik róla...
Ennyit a Nokiáról. Én így jártam egy 5800XpressMusic-kal. A sok patchelgetéstől kezdett vacakolni, aztán a gyári újratelepítés betett neki végleg. Neszeneked drága telefon. Látszik, hogy a minőségről elhíresült gyártó kihasználja nevét és csak a pillanatnyi eladási mutatók érdeklik. Ez a Symbian S60v5 egy hatalmas pöcegödör.
Így ha van Sync, ha nincs, semmit nem ér...
Azt hiszem érthető a felháborodásom, ha már egyszer kiadtam ennyi pénzt rá tavaly áprilisban.